Læsetid: 3 min.

Carsten Jensen forlader Gyldendal som direkte konsekvens af Morten Hesseldahls tiltrædelse

Carsten Jensen har i et essay i Information kaldt kommende direktør i Gyldendal Morten Hesseldahl for »dansk kulturlivs evige vandrepokal« og »kronisk inkompetent«. Nu forlader forfatteren forlaget som en direkte konsekvens af, at Morten Hesseldahl tiltræder som direktør
Carsten Jensen har i et essay i Information kaldt kommende direktør i Gyldendal Morten Hesseldahl for »dansk kulturlivs evige vandrepokal« og »kronisk inkompetent«. Nu forlader forfatteren forlaget som en direkte konsekvens af, at Morten Hesseldahl tiltræder som direktør

Ida Munch

30. januar 2018

Gyldendal får ny administrerende direktør, meddeler forlaget i en pressemeddelelse. Det er Morten Hesseldahl, som dermed forlader sin stillingen som teaterchef i Det Kongelige Teater.

Morten Hesseldahl, der også har direktørstillinger hos DR, Information og Lindhardt og Ringhof på cv’et, tiltræder som direktør hos Gyldendal senest 1. maj i år.

Ikke alle er lige glade for den nyhed.

Forfatter Carsten Jensen har i dag meddelt Gyldendal, at han forlader forlaget, som en direkte konsekvens af Morten Hesseldahls tiltrædelse. Det fortæller han til Information.

Carsten Jensen kaldte Morten Hesseldahl »dansk kulturlivs evige vandrepokal, den kronisk inkompetente Morten Hesseldahl, hvis karriere p.t. er korttidsparkeret foran Det Kongelige Teater« i sit nylige essay En kollaboratørs bekendelser i Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Graae
  • Erik Feenstra
  • Michael Svennevig
  • Jes Enevoldsen
  • Jakob Trägårdh
Anders Graae, Erik Feenstra, Michael Svennevig, Jes Enevoldsen og Jakob Trägårdh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er fint nogen tager sine egne ord alvorligt. Hvis man har fulgt debatten mellem Carsten Jensen og Morten Hesseldahl, vil man også forstå Carsten Jensens handling. For nogen er det ikke kun karriere, polemik og tom snak.

Hans Jakob Andersen, Curt Sørensen, Trond Meiring, ingemaje lange, Niels Duus Nielsen, Britta Hansen, Jes Enevoldsen, Tino Rozzo, Jes Kiil, Anders Graae, Erik Feenstra, Bjarne Bisgaard Jensen, Henriette Bøhne, Egon Stich, Steffen Gliese, Michael Svennevig, Kenneth Graakjær, David Joelsen, Benny Larsen, Kasper Andreasen, Mogens Holme, Frede Jørgensen, Eigil Thomassen, Margit Tang, Kim Øverup, Hans Larsen og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

Sådan Carsten Jensen!

Curt Sørensen, Tino Rozzo, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, David Joelsen, Benny Larsen, Søren Roepstorff, Hans Larsen, Mogens Holme, Frede Jørgensen, Martin Madsen, Niels Borre, Anders Reinholdt og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Nu er det jo heldigvis ikke Gyldendal, vi læser. Carsten Jensen skal nok blive læst, uanset forlag.

Trond Meiring, Erik Mikkelsen, Niels Duus Nielsen, Tino Rozzo, Bjarne Bisgaard Jensen, Henriette Bøhne, Egon Stich, Steffen Gliese, Kasper Andreasen, Frede Jørgensen, Niels Borre, Anders Reinholdt og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Jørgen M. Mollerup

Carsten Jensen har en alsidighed og en rummelighed, der minder om Indre Missions. De har også et forlag.

Michael Hullevad, Jan Damskier, Søren Kramer, Hans Aagaard, Martin Lund og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Carsten Jensen er uundværlig for dansk kulturdebat.

Britta Hansen, Jes Enevoldsen, Tino Rozzo, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Søren Roepstorff og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Carsten Jensen har da skrevet noget godt, og Hesseldahl kender jeg ikke, men den kære Carsten Jensen sætter så ikke sit lys under en skæppe og lidt selvironi har han da vist ikke. Jeg bryder mig ikke om så provokerende udtalelser selv om det kan være underholdende. Men det er så mit problem.

Taina Berg, Michael Hullevad, Britta Felsager, Karsten Lundsby og Maria Jensen anbefalede denne kommentar

Carsten Jensen har da skrevet noget godt, og Hesseldahl kender jeg ikke, men den kære Carsten Jensen sætter så ikke sit lys under en skæppe og lidt selvironi har han da vist ikke. Jeg bryder mig ikke om så provokerende udtalelser selv om det kan være underholdende. Men det er så mit problem.

"I en dyb økonomisk krise med social uro havde Pinochet anført et kup, »der stoppede uroen, men med den omkostning at knap 3.000 mennesker blev dræb«, og at man »misrøgtede menneskerettighederne«. Men bundlinjen var ikke desto mindre, at man havde skabt »en sikring af de konstitutionelle rettigheder«, som havde betydet, at Chile i dag er et højtudviklet velfærdsdemokrati, skrev Hesseldahl i en kronik i Politiken i 2004."

En mand der mener sådan ville jeg heller ikke have som chef, godt gået Carsten Jensen.

Curt Sørensen, Trond Meiring, Britt Skardhamar, Britta Hansen, Erik Feenstra, Anders Reinholdt, Steffen Gliese, David Joelsen, Henriette Bøhne og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Er det webredaktøren eller en læser, der finder det stødende, at jeg skriver, at striden mellem Jensen og Hesseldahl, ligner en ligegyldig strid mellem to cafegæster, og at de skal passe på at caffe latten ikke skvulper over, så de får pletter på Armanien?
Hvor mange læsere skal der til, for at en kommentar fjernes?
Er det nok bare at klikke en enkelt gang på "stødende kommentarer", og så slettes den?
Hvad skal der til for webredaktørern gider fremlægge sine præmisser for debatten?
Kunne webredaktøren ikke gør os en tjeneste og publicere en liste, over hvilke ord/vendinger/sætninger, der er non grata?
Mon denne kommentar overlever kl. 9.00?

"Han står for en politisk karriereopportunisme, hvor han altid taler de herskende kræfter efter munden, uanset hvem de er, og hvor de befinder sig. ..." siger Carsten Jensen, men taler han her om Morten Hesseldahl, eller sig selv?

Steffen Gliese

Jens Bruun, Carsten Jensen har aldrig talt så meget som én herskende kraft efter munden!

Trond Meiring, Niels Duus Nielsen, Jes Enevoldsen, Erik Feenstra, Benny Larsen, Anders Reinholdt, Hans Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Som jeg nogen gange opfatter Carsten Jensen så har en attitude i sine skriverier, der kan opfattes som om han har sandheden om sammenhænge og de der ikke forstår det er dumme eller direkte utiltalende. Man kan sagtens tale modstandere og magthavere eller elite midt imod og så bevare tonen om at man er uenig uden nødvendigvis selv at være sikker på "sandheden", for hvem kan nogensinde altid være sikker på den?

Taina Berg, Michael Hullevad, Trond Meiring, Britta Felsager, Karsten Lundsby, Maria Jensen og Annette Munch anbefalede denne kommentar

@Steffen Gliese

Jo, Carsten Jensen taler konstant den herskende mandschauvinistiske kraft efter munden, når han ligesom imamerne og andre "lærde", forsøger at gøre kritik af ideologien islam til "chikane af mennesker med muslimsk baggrund".

Carsten Jensen er jo et bagavet menneske, og kan selvfølgelig skelne mellem ideologikritik og individchikane; han gør det bare ikke, for hans projekt er ikke objektivitet eller sandhed.

Projektet hedder "politisk karriereopportunisme" og handler - som alt andet i Carsten Jensens liv - om Carsten Jensen!

Og lad os for fuldstændigheden lige få et andet af CJ´s poetiske guldkorn med: "Pia Kjærsgaard og hendes skimlede sekt af klamme kældermennesker"
Så er tonen, og respekten for "de andre", jo ligesom slået an!

Meget kan man sige om Carsten Jensen - og det bør man nok også, men kedelig er han sgu ikke!

https://politiken.dk/debat/art5424982/Vi-har-leget-med-afstumpetheden-al...

Michael Hullevad, Per Torbensen, Anne Eriksen, Britta Felsager og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Vi andre kan som regel nøjes med at tælle til 10, hvis vi skal dæmpe et vredesudbrud, men det lyder helt sandsynligt, at Carsten Jensen er nødt til at tælle til uendeligt!

Carsten Jensen er venstrefløjens meningspusher, som aviserne elsker. For han kan fylde spalterne på en lørdag, hvor man er i stofnød. Så ringer avisen blot til CJ og beder ham om at skrive noget (forudsigeligt) om en eller anden krig, eller om hvordan skiftende regeringer ødelægger samfundet.
Gab. gab - det hele hørt før, og jeg tvivler på, at der er nogen, der læser noget, de ikke har hørt om før.
Næste emne: Klimaforandringerne.

Til René Arestrup: Det handler om neoliberalisternes kulturkamp. Det handler om at fornedre og reducere den kulturelle kamp, til en eftermiddags passiar, der er glemt når Cepos segmentet kører hjem op ad Strandvejen. Det handler om den politiske linje der er ført siden 2001. Det handler om krig i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien. Det handler om en fundamentalt anden udenrigspolitik, baseret på en aggressiv militær ekspansion uden for vor grænser. Baseret på total underdanighed for USA´s militære udenrigspolitik. Det handler om forhånelse af andre mennesker, især ikke vestlige. Det handler om forhånelse af andre religioner, især Islam. Det handler om kampen for bevarelse af FN-konventioner og Menneskerettigheder. ..............
Kære René Arestrup, den liste bliver lang når man skal repetere alle de skred der er sket i Danske samfund siden 2001.
Hvem råber op ?. Hvem stiller spørgsmål ?. Gør vor journalister ?.
Vi ligner mere og mere en satellitstat af USA.

Til René Arestrup: Sæt dig til skærmen nu kl. 13. og se det åbne samråd med Statsministeren. Så ved du lidt om hvad jeg mener.
Mange tak.

René Arestrup

@Per Madsen
Du læser tilsyneladende en hel masse ind i to intellektuelles offentlige mudderkastning mod hinanden.
Jeg sidder tilbage med en fornemmelse af, at forklaringen er langt mere banal.

René Arestrup: Ja sådan kan man også vælge at se det. Men så har man også filtreret det for indhold. Det er derfor jeg skriver om eftermiddags passiar. At man ikke tager livet alvorligt, at man ikke tager kunsten alvorligt. Det er der karrieren kommer ind som styrende element. Og samtidig opfatter andres meninger som underholdende element. Det er vist det man kalder borgerskabets ulidelige arrogance.
VH Per M.

Carsten Jensens grundige essay i Information (13.1.) var for mig et helt nødvendigt - og skarpt - indlæg oven på Niels Ivar Larsens ulyksalige og voldsomt injurierende klumme (5.1.).

Desværre begik Morten Hesseldahl efterfølgende en kommentar (15.1.), hvori han hverken forholder sig til dokumentationen eller nerven i det som Carsten Jensen skriver.

Jeg kender ikke til Morten Hesseldahls meritter, men mht. analysen så er vel det sidste, man kan sige om Carsten Jensens skrivekunst, at "hans pointer drukner" (MH 30.1.).