Læsetid: 3 min.

Hesseldahl afviser sit tidligere forslag: ’Det ville fjerne en del af nerven at flytte Gyldendal til Glostrup eller Humlebæk’

I en tale i 2013 foreslog Morten Hesseldahl at flytte Gyldendal til en billigere adresse og skære ned på redaktørerne. Information har spurgt ham, om han som kommende direktør for forlaget så har tænkt sig at realisere forslagene
Gyldendals nye direktør, Morten Hesseldahl, lægger nu afstand til flere af de udtalelser, som han kom med om blandt andet Gyldendal i en tale i 2013. Her foreslog han f.eks. at flytte Gyldendal til en billigere adresse og skære ned på redaktørerne

Gyldendals nye direktør, Morten Hesseldahl, lægger nu afstand til flere af de udtalelser, som han kom med om blandt andet Gyldendal i en tale i 2013. Her foreslog han f.eks. at flytte Gyldendal til en billigere adresse og skære ned på redaktørerne

Ida Guldbæk Arentsen

1. februar 2018

Som direktør i Gyldendal vil Morten Hesseldahl »bevare Gyldendals dna og identitet, som er at finde de vigtigste stemmer inden for litteratur, undervisning og debat og give dem så stor gennemslagskraft som muligt«.

Det fortæller han til Information.

Da den kommende forlagsdirektør – som dengang var kulturdirektør i DR – i 2013 holdt oplæg hos Dansk Forfatterforening til en debat om fremtiden for kvalitetslitteraturen, havde han ellers mange konkrete ændringsforslag til Gyldendal. 

Information har spurgt Morten Hesseldahl, om han vil gennemføre sine tidligere forslag hos Gyldendal, nu hvor han får chancen.

Ny adresse

»Helt basalt kan man for en nødlidende branche undre sig over, hvordan landets tre største forlag kan have råd til at have kontorer på nogle af landets allerdyreste adresser: Rådhuspladsen, Klareboderne (Gyldendals adresse, red.) og Vognmagergade,« sagde Morten Hesseldahl i 2013.

– Kan vi forvente store flyttedag for Gyldendal, når du overtager direktørstolen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, Steffen, men også doven, Hesseldahl bor i Humlebæk, så det han snakker for, er, at han ikke orker at sidde i kø på Helsingørmotorvejen.

Søren Kristensen

Jeg har lige været i Humlebæk. De har nogle udmærkede fiskefrikadeller nede i havnen - for nu at snakke om noget andet. .