Læsetid: 10 min.

Komiker: Erkendelsen skal komme som en overraskelse

Hvad er sjovt? Povl Carstensen tilhører den første generation af danske standupkomikere, han har en forkærlighed for den klassiske vittighed, den overrumplende oneliner og definerer humor som en overraskende afsløring af en fejltagelse
I firserne og halvfemserne optrådte Povl Carstensen sammen med Morten Lorentzen som duoen John & Aage, der lavede gak og løjer iført tweedjakker og tykke briller. selv har han en forkærlighed for den klassiske vittighed.

I firserne og halvfemserne optrådte Povl Carstensen sammen med Morten Lorentzen som duoen John & Aage, der lavede gak og løjer iført tweedjakker og tykke briller. selv har han en forkærlighed for den klassiske vittighed.

Mathias Christensen/illustration af iBureauet

12. januar 2018

Da jeg spørger Povl Carstensen om, hvad han virkelig synes er sjovt, sender han mig et link til den amerikanske standupkomiker Steven Wrights show I Have a Pony fra 1985.

Showet igennem lirer Steven Wright den ene henkastede, underspillede oneliner af efter den anden. Det handler om at købe brugt maling formet som et hus og det besværlige ved at kalde sin hund for Stay.

Den slags absurde vitser, jeg ellers kender fra Woody Allen og Marx Brothers-film. De er lige nummeret særere end de vitser, jeg kender fra Ga-Jolpakker.

Povl Carstensen tilhører den første generation af danske standupkomikere, der kom frem for godt 25 år siden. I firserne og halvfemserne optrådte han sammen med Morten Lorentzen som duoen John & Aage, der lavede gak og løjer iført tweedjakker og tykke briller.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu