Læsetid: 1 min.

Kulturlektier

Informations anmeldere sammensætter hver uge den optimale kulturpakke til weekend og hverdag for alle oplevelseslystne
19. januar 2018

RADIODRAMA

Årstiderne er under afvikling, »menneskene har skabt en ny jord uden død, uden årstider« med evig sommer og evig død i Lea Marie Løppenthins radiodrama Persefone stikker af. Her er fri og flippet mytologisk fantasi (og en hilsen til klodens aktuelle krise), og Persefone stikke af er et uhørt sjovt og originalt radiodrama. Det kan høres på akt1.dk.

KUNST

Billedkunstnerne Milena Bonifacini og Bodil Nielsen har samarbejdet om at forvandle Møstings Hus til et animeret og magisk lysthus. Udstillingen skubber til gængse forestillinger om, hvordan et maleri kan se ud, her er hverken lærreder eller rammer, men gådefulde tableauer af genstande. I hus kan opleves i Møstings Hus indtil 11. februar.

FILM

Det er ikke uden grund, at Three Billboards Outside Ebbing, Missouri er firedobbelt Golden Globe-vinder. Det er en hårdkogt og humoristisk fortælling om en sørgende mor (Frances McDormand), hvis datter er blevet voldtaget og dræbt. Gerningsmanden blev aldrig fundet, hvorfor moren opstiller tre billboards, der skal minde byen om mordet – og det lille bysamfunds (og politiets) hykleri. Filmen kan se i biografer landet over.

MUSIK

Det musikalske ikon Peter Peter (Schneidermann) har sammen med multiinstrumentalisten Peter Kyed lavet et album, It’s Wonderful To Be Alive, Please Kill Me Now, der ikke alene er pokkers godt. Det er også en glamourøs, udfordrende og bjergtagende knytnæve lige ind i øregangen.

LITTERATUR

I forrige uge modtog Lone Aburas Montanaprisen bogen Det er et jeg der taler (Regnskabets time). Her siger Aburas fra over for dem, der tror, at Danmark er et postracistisk samfund og dem, der tror af flygtningekrise og Middelhavsdød ikke har noget med dem (os) at gøre. Stemmen er vred, kompromisløs og uforsonlig, og bogen er et hårdt politisk og litterært spark over skinnebenet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu