Læsetid: 11 min.

Lone Aburas: ’Jeg har stor sympati for indignationen og uforsonligheden’

Lone Aburas skrev sin agitprop-pamflet ’Det er et jeg der taler (regnskabets time)’ for at lufte en vrede over racisme og kynisk flygtningepolitik, som hun savner i den offentlige debat. Nu har hun lige modtaget Montanas Litteraturpris for bogen og synes i øvrigt, at Michel Houellebecq står for alt det, hun ikke kan lide – men ham kan hun godt lide
Forfatter Lone Aburas skrev sin prisbelønnede pamflet for at få luft for sin vrede over flygtningepolitikken. ’Folk siger, at jeg skal holde op med at læse om krig og vold, men jeg vil ikke holde op med at læse om det. Det mindste, man kan gøre, er at vide, at det sker. Så kan det være, at man på et tidspunkt begynder at gøre noget.’

Forfatter Lone Aburas skrev sin prisbelønnede pamflet for at få luft for sin vrede over flygtningepolitikken. ’Folk siger, at jeg skal holde op med at læse om krig og vold, men jeg vil ikke holde op med at læse om det. Det mindste, man kan gøre, er at vide, at det sker. Så kan det være, at man på et tidspunkt begynder at gøre noget.’

Tor Birk Trads

13. januar 2018

Den klassiske kritik af politisk litteratur lyder, at man nok hellere skulle skrive en kronik, hvis det, man vil, er at udbrede sin politiske holdning.

I 2017 udgav Lone Aburas, der har fire romaner bag sig, pamfletten Det er et jeg der taler (regnskabets time) med genrebetegnelsen agitprop. Over godt 20 sider raser Lone Aburas med udgangspunkt i sig selv og med fokus på, hvad der sker i verden lige nu, over racisme og kynisk flygtningepolitik. Den har hun nu fået Montanas Litteraturpris for.

Prisen blev overrakt onsdag til en ceremoni, der markerede afslutningen på ugekursetTag og læs’ på Testrup Højskole. Jeg spørger Lone Aburas, hvad der adskiller hendes tekst fra en meget lang kronik, og får en kritik af djævelens advokat:  

»I en kronik skal man jo være nuanceret, man kan ikke skrive hvad som helst. Jeg er kritisk over for fordringen om, at hvis man taler om overskridelse af flygtninges rettigheder eller isolation af folk på udrejsecentre, så skal man også tale om integration. Som om den ene ulykke skal legitimere den anden. Det gad jeg ikke.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Nielsen
Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu