Læsetid: 2 min.

Ny forening vil styrke kunstkritik og anmelderi

Medier skal ikke bare orientere om aktualitet, men også debattere og diskutere samtiden. Derfor er professionelle, saglige kritikere uundværlige, mener ny paraplyorganisation, som vil arbejde for mere synlighed og bedre vilkår
13. januar 2018

Kritikken er i krise. Det mener en række danskere kritikere, og derfor har nogle af dem taget initiativ til at stifte foreningen Forenede Kritikere.

Formålet er at »fremme og udvikle fagligt funderet formidling og kritik af kunst og kultur«, og foreningen opstår efter et år, hvor kritikerens rolle og vilkår er blevet diskuteret vidt og bredt, ikke mindst i Informations spalter.

Helt konkret samler foreningen Danmarks i forvejen eksisterende foreninger for kunst- og kulturskribenter, og i bestyrelsen sidder kritikerne Line Rosenvinge, Jakob Steen Olsen, Henrik Friis, Kamilla Löfström, Michael Charles Gaunt og Nanna Frank Rasmussen.

Ifølge formand Line Rosenvinge, der er freelancekunstkritiker, skal foreningen »tale kulturen op«, fordi debatten om mediepolitik er domineret af samtalen om nyhedsproduktion:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu