Læsetid: 4 min.

Oprah som amerikansk præsident? Hun er jo ikke den første celebrity uden politisk erfaring, der har fået den ide

Oprah Winfreys tale til Golden Globes har styrket troen på, at hun vil gå efter præsidentembeddet i 2020. En tv-stjerne kan altså afløse en reality show-berømmet rigmand. Det lyder som manuskriptet til en dårlig film, men her giver vi fem grunde til, at idéen ikke er helt usandsynlig
Oprah Winfreys tale til Golden Globes har styrket troen på, at hun vil gå efter præsidentembeddet i 2020. En tv-stjerne kan altså afløse en reality show-berømmet rigmand. Det lyder som manuskriptet til en dårlig film, men her giver vi fem grunde til, at idéen ikke er helt usandsynlig

Mike Marsland

12. januar 2018

Det Hvide Hus elsker Hollywood

Historisk set har Det Hvide Hus altid haft tætte forbindelser med de kendte og feterede. Da Franklin D. Roosevelt var præsident, havde han tradition for at holde nogle legendariske fødselsdagsfester, hvor Hollywood-stjerner blev fløjet til Washington. Allerede under sin præsidentkampagne i 1932 lod han sig fotografere med personer som Charlie Chaplin, Stan Laurel, Oliver Hardy og Clark Gable, og sikrede sig, at andre lige så kendte offentligt støttede ham.

Det er stadig vigtigt for en præsidentkampagne at vinde opbakning fra film, tv og rockstjerner. Oprah Winfrey spillede selv en central rolle for Barack Obamas kampagne. Men støtte fra Hollywood er ikke nødvendigvis afgørende. Det havde jo tydeligvis ingen effekt, at stjerne efter stjerne offentligt advarede mod at stemme på Donald Trump. Eller måske havde han bare selv kendiskapital nok til at nå det højeste embede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu