Redaktionen elsker: Animationsfilm for voksne

Det er dog ikke så mange af de animerede film, som kan ses i de danske biografer, der er rettet mod et voksent publikum. Men heldigvis har København fået en filmfestival, der har held med at rette op på den kendsgerning ved at vise udfordrende og spændende animationsfilm fra hele verden
Kultur
26. januar 2018

Der er ikke noget at diskutere: Animationsfilm er også for voksne.

Det er dog ikke så mange af de animerede film, som kan ses i de danske biografer, der er rettet mod et voksent publikum. Men heldigvis har København fået en filmfestival, der har held med at rette op på den kendsgerning ved at vise udfordrende og spændende animationsfilm fra hele verden.

VOID International Animation Film Festival er stedet, hvor man kan få sin horisont udvidet og sin bevidsthed sprængt i stumper og stykker.

Årets udgave af festivalen, der efterhånden har en håndfuld år på bagen, begyndte i går, og den fortsætter frem til og med lørdag den 3. februar med filmvisninger og arrangementer i blandt andet Cinemateket og Gloria Biograf & Café. Og ligesom tidligere år byder VOID i 2018 på en række film, der netop ikke er møntet på familiepublikummet, og som indimellem endda også udvider rammerne for, hvad en animationsfilm kan eller skal være.

Programmet blev lanceret med en forpremiere på Loving Vincent, der i marts måned har ordinær, dansk biografpremiere, og hvor 65.000 malerier lavet af 125 forskellige kunstnere i Vincent van Goghs stil er blevet til en spillefilm om den hollandske kunstmalers sidste dage og mystiske død.

Og i løbet af de kommende dage er der mulighed for et gensyn med flere moderne japanske animationsklassikere, ikke mindst Katsuhiro Otomos 30 år gamle science fiction-mesterværk, Akira, og mange spritnye spillefilm og kortfilm fra ind- og udland, inklusive afgangsfilm fra Den Danske Filmskoles animationslinje.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her