Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Den eneste vejrudsigt, man gider at gense

Komiker Anders Grau giver os vejrudsigten med en kombination af depressivt sortsyn og den særlige joviale vejrværts-attitude, hvor der altid er kaffe på kanden, tydelig staccatodiktion og kunstige smil

Danmarks Radio

12. januar 2018

Den anden dag bad min redaktør mig anmelde Vejret på DR1, og det var åbenbart så underlig en opgave, at jeg straks misforstod hende og ved en fejl så en masse gamle afsnit af satireprogrammet »Vejret på DR2«. Det fortryder jeg ikke.

Programmet er en lille perle i det ørkensand, som er DR’s humoristiske sans. Komiker Anders Grau giver os vejrudsigten med en kombination af depressivt sortsyn og den særlige joviale vejrværts-attitude, hvor der altid er kaffe på kanden, tydelig staccatodiktion og kunstige smil.

Skimter man en solstråle på femdøgnsprognosen, står Grau klar med en negativ kommentar: »Inden I ridder ind i drømmelandet på jeres små enhjørninge, så kig her: nattefrost.«

Som det sig hør og bør i et vejrstudie laver Grau også ordspil: »Bornholm får et stykke med regn over Gudhjem. Og det er ikke engang med løg på.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • ulrik mortensen
  • Anne Schøtt
  • Kim Øverup
  • Dennis Jensen
ingemaje lange, ulrik mortensen, Anne Schøtt, Kim Øverup og Dennis Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

I begyndelsen undrede man sig over, hvad der foregik. En vejrperson, der overhovedet ikke bevægede sig. Alvor? Sjov? Hvad skulle man med det efter kl. 23? Ok, det var så humor. Godt nok underspillet, men da ikke det fjerneste morsomt.

Mikkel Kristensen

tænk, at vejrudsigten er blevet til et program, jeg taler ikke om den på DR2, den kommer jeg tilbage til - jeg taler om vejrudsigter generelt, my god - hvor er de kedelige, alt skriger i mig hvis jeg kommer til, at overvære en - de giver god mening, ved storm og orkan, som nu snart er flere gange om ugen / sne-tsunamier er aldrig mere længe væk. jeg har set et par stykker af overstående vejrudsigter, en befriende en af slagsen - desværre er jeg stadig personligt ja nærmest stressramt, af kedsomheden ved en almindelig vejrudsigt, at jeg aldrig helt kunne nyde DR2's (som, at se Signe Moldes program med politikerleden helt op til halsen)