Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Klods Hans møder Spinal Tap

19. januar 2018

Dokumentarfilm om rockbands handler for det meste om alt det, man som ung drømte om at blive: Om de sange, man ønskede selv at have skrevet, om de scener, man dengang drømte om at spille på, og om den succes, man ønskede selv at have fået. The Story of Anvil handler om det, de fleste af os endte med at blive.

I dokumentarfilmen fra 2008 følger man det canadiske heavy metalband Anvil, som blev dannet i 1978. Bandet var en del af en bølge af metalbands i slutningen af 1970erne og starten af 1980erne, som gik med vest uden på cowboyjakkerne og fyldte stadions over hele verden med en blanding af hård rock og følsomme ballader.

Anvil turnerede med flere af tidens store bands, blandt andre Scorpions og Bon Jovi, og det så lovende ud der i starten af 1980erne. I dokumentaren medvirker blandt andre trommeslager Lars Ulrich fra Metallica og guitaristen Slash fra Guns n’ Roses, som begge troede på Anvils gennembrud. Det kom aldrig.

30 år senere følger et dokumentarfilmhold så bandmedlemmerne og deres fortsatte kamp for at slå igennem. Det er lige dele Klods Hans og Spinal Tap: Forsanger og guitarist Steve Kudlow (som bringer kantinemad ud til skolebørn), trommeslageren Robb Reiner (som arbejder på en byggeplads) og bassist Chris Robertson spiller stadig sammen som band. De skændes stadig som et band. De har stadig langt hår og går med vest uden på cowboyjakken og udgiver plader og drømmer om at slå igennem.  Men det ser sort ud.

Indtil den kvindelige italienske fan Tiziana Arrigoni kontakter dem og tilbyder at arrangere en turne i Østeuropa. Om gennembruddet endelig kommer? Det bør man se ved selvsyn. The Story of Anvil havde for nylig premiere på Netflix. 

 

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu