Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: ’Making Oprah’ – DU og DU og DU får en bil!

Oprah gjorde hele verden glad som kapitalismens entusiastiske tryllefe. Og husker man én ting fra det show, så er det, dengang hele publikum fik en bil. ’You get a car ! You get a car! You get a car!’ Podcasten ’Making Oprah’ går på mest fascinerende vis i dybden
12. januar 2018

Noget af det, jeg husker tydeligst fra eftermiddage foran det brune fjernsyn i 1990’ernes barndomsgade, er The Oprah Winfrey Show. Det var herligt voksenkvindeligt selskab helt uden for kontekst af min herningensiske barndom.

Jeg kan huske, at Oprah gav det (dårlige) råd til sit midaldrende kvindelige publikum, at de bare skulle sove med BH på for at holde brysterne oppe. Jeg kan også huske, da hun begyndte at give ting til fattige folk: En stakkels amerikansk familie, der måske var i finansiel knibe efter en rygskade, fik i en tretrinsraket af tårevædende overraskelsesangreb et køleskab. En bil. Og så: »ET NYT HUS!«

Og jeg sad i Herning på stuegulvet og græd rørt. Oprah gjorde hele verden glad som kapitalismens entusiastiske tryllefe. Husker man én ting fra det show, så er det dengang, hele publikum fik en bil. »You get a car! You get a car! You get a car!«

Netop det afsnit dissekeres helt perfekt i dokupodcasten Making Oprah. Podcasten er en hyldest til Oprah Winfrey på den bedst mulige måde: Den bedriver ikke den store kapitalismekritiske granskning af Oprah eller ophøjer hendes ord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu