Redaktionen elsker: Musikalsk tidsmaskine

Vælg det land og det årti, du vil høre musik fra, og tag på musikhistorisk rundrejse med appen Radiooooo
Kultur
5. januar 2018

Musikappen Radiooooo er en musikhistorisk guldgrube og en gave til alle musikalsk nysgerrige. Man behøver ikke vide noget som helst eller beslutte sig for særlig meget for at gå på opdagelse: Man vælger bare et land på det verdenskort, som er appens startside, plus et årti fra år 1900 og frem, og om man helst vil høre langsom eller hurtig musik (man kan også trykke på weird-knappen, hvis man er i humør til det), og så bliver man præsenteret for et nummer fra den tid og det sted.

Med den såkaldte taxifunktion kan man vælge en række lande og årtier og på den måde udstikke ruten for en tidsrejse gennem musikhistorien. Ude i verdenshavene finder man tematiske øer med henholdsvis computermusik, hawaiiansk musik, dagens sang, doven musik, nyligt oploadede numre og børnemusik.  

Al musikken på Radiooooos spillelister er udvalgt af kvalitetsbevidste kuratorer på baggrund af tips fra tusindvis af internettets musiknørder, der bruger appen. Samlingen er endnu ikke komplet (der mangler bl.a. norsk musik fra 1920’erne og 197o’er-musik fra Zanzibar), hvilket bør virke ansporende på alle med en bred musikhistorisk horisont.

Ideen til Radiooooo fik den franske dj Benjamin Moreau i 2012, da han kørte rundt i en gammel veteranbil og irriterende nok fik sin nostalgiboble punkteret, da han tændte for radioen. Med Radiooooo skulle det være muligt at lade sig transportere hen til alverdens musikalske nicher.

Radiooooo er en simpel app at bruge og et taknemmeligt sted at gå på rov efter nye yndlingsnumre og obskure oplevelser. Selv den danske musikhistorie, jeg er vokset op med, fremstår eksotisk på Radiooooo.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her