Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Syrisk bryllupsmusik er et tiltrængt afbræk fra vintermørket

Omar Souleyman har sat syrisk bryllupsmusik på verdenskortet. Hans mellemøstlige rytmer befrier os fra vinterkulden og sender os for en stund til bryllupsfest i et beduintelt et varmt, solbeskinnet sted
12. januar 2018

Jeg hader januar. Det er en måned omringet af vinter og skabt på en opskrift af mørke og sludsne. Øv. Derfor tager jeg alle eskapismeformer i brug. Her er den syriske bryllupssanger Omar Souleyman, født 1966, en af mine favoritter.

Jeg opdagede Omar Souleyman på Roskilde Festival i 2014, hvor han spillede på den orange larvelignende scene Apollo i opvarmningsdagene. Hundredevis af blege, rytmeløse danske unge rockede med til hans mellemøstlige beats. Mig selv inklusive.

Med sin kavalkade af hits som »Warni Warni, Wenu Wenu« og »Ya Bnayya« befrier han mig fra vinterkulden og sender mig for en stund til bryllupsfest i et beduintelt et varmt, solbeskinnet sted. 

Omar Souleyman har et tæt sort overskæg og bærer altid solbriller, kjortel og rød- og hvidternet shemagh på hovedet. Fuldstændig som en sheik fra en tegnefilm. Hans musik er en elektrisk version af den mellemøstlige folkemusik dabke. I musikvideoer og på scenen klapper og knipser han altid ivrigt i takt til musikkens hurtige rytme, men fortrækker sjældent selv en mine. Dét er stil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu