Redaktionen elsker
Læsetid: 1 min.

Sanne har power. Sanne har body

Så sidder hun der med sin stoiske ro og sit lange hår, der har hængt som poprockens tunge gardiner, siden jeg var spæd, og er allerede fra første afsnit den bedste tredje dommer i X Factor nogensinde
Kultur
5. januar 2018

Sanne har power. Sanne har body. Sanne Salomonsen har måske, måske ikke, knaldet med Thomas Helmig dengang i firserne, hvor de to sang »den jeg elsker, den jeg elsker, elsker jeg«, men hun kommer i hvert fald ikke til at spytte ud med det, bare fordi Thomas Blachman presser drilsk på i tiende og sidste omgang af dansk X Factor.

Så griner Sanne bare lidt høfligt af hans spørgsmål, og hun slår overbærende ud efter sine barnligt fnisende meddommere, når en deltager trasker ind på krydset for at spille Helmig. Sanne. Sanne sidder dér med sin stoiske ro og sit lange hår, der har hængt som poprockens tunge gardiner, siden jeg var spæd. Hun sidder så højt på firsernes og dansk musikhistories trone, at hun ikke gider anekdoter, men ser fremad.

Sanne har allerede i første afsnit af X Factor vist sig som det stærkest tænkelige tredjehjul til dommerduoen Thomas Blachman og Remee. De to selvkronede konger af henholdsvis finpopkulturen og bredpopkulturen er med årene blevet så skråsikre på egen faglighed og så trygge i deres stole, at deres irritation over deres yngre og kvindelige meddommeres mindre erfaring har ført til skolegårdsmobningslignende arrogance.

Sådan kører man ikke rundt med Sanne. Sanne har powermakeup og powerrynker, det ene dækker ikke for det andet, men hvorfor skulle det også det? Begge ting giver karakter.

Sanne vil så gerne have, at de unge talenter får overført bare et mulehår af hendes grundro. Hun får ukulelespilleren med angst til at slappe af. Hun får de unge damer til at sprede benene, så deres ro og vægt indtager rummet, hun æder alle med sine intense øjne, så meddommerne forsvinder. Hun vil have »power!« og »body!« Det får vi alle nu med Sanne.

Serie

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her