Læsetid: 7 min.

Slaget som ingen af os havde set komme

Caroline Wozniackis største kamp, sejren i Australian Open, opsummerede på en måde hele hendes karriere, og var en centimeter fra aldrig at finde sted. Anders Haahr Rasmussen, der har fulgt Wozniackis karriere og skrevet en bog om Danmarks første Grand Slam-singlevinder, om kampen hvor hun gik all-in
Caroline Wozniacki under kampen mod Simona Halep i Australian Open. Wozniacki er blevet kendt som en defensiv spiller, men formåede at vinde sin første grand slam med et offensivt slag, ingen havde set komme. Foto: Toru Hanai/Reuters

Caroline Wozniacki under kampen mod Simona Halep i Australian Open. Wozniacki er blevet kendt som en defensiv spiller, men formåede at vinde sin første grand slam med et offensivt slag, ingen havde set komme. Foto: Toru Hanai/Reuters

Toru Hanai

31. januar 2018

Det er onsdag eftermiddag i Melbourne, 30 grader varmt med solen skinnende ned over Rod Laver Arena, hvor Caroline Wozniacki spiller tennis i anden runde af Australian Open.

Hun spiller mod verdens nummer 119, kroatiske Jana Fett, som Wozniacki hverken kender til eller har hørt om før denne kamp, en af de mange ekstremt dygtige tennisspillere, som frister anonyme tilværelser på yderbanerne og i provinsturneringer, hvor de skraber penge sammen for at kunne betale flybilletten til næste turnering, hvor gennembruddet højst sandsynlig heller ikke venter.

Her er så faktisk Fetts store chance. Hun har spillet fremragende tennis i to timer og er foran 5-1 i tredje og afgørende sæt, foran 40-15 i egen serv, to matchbolde mod verdensstjernen Wozniacki. Fett slår sin førsteserv hårdt ned i T’et, som mødestedet mellem de to servelinjer midt i banen kaldes. Wozniacki ser, at bolden er inde. Hun er ikke i nærheden af at nå den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Anders Haahr Rasmussen

Flot og medrivende reportage.
Jeg fik mindelser fra dengang for 55 år siden, da Knud Lundberg skrev om Real Madrid vs. Benfica - og det er bestemt ment som en ros.

Morsomt at Wozniackis - indrømmet - imponerende bedrift ikke få blot én eneste kommentator til at fundere over, at danskerne tilsyneladende ikke ser noget problem i, at Wozniacki efter i årevis at være båret frem af økonomisk støtte fra TeamDanmark, nu er flyttet til Monaco, sådan at de millioner, hun nu scorer på sit tennisspil, undgår beskatning.

Alle klapper bare begejstret i hænderne!

Michael Friis, Thomas Andersen, Flemming Berger, Bjarne Bisgaard Jensen, Povl Jensen, ulrik mortensen, Henrik Leffers, Toke Andersen, Anders Reinholdt og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det har du minsandten ret i jens. Hun burde vise taknemmelighed på een eller anden pekuniær måde. Helt sikkert - det har hun måske bare slet ikke tænkt på, måske har hun gjort det, uden vi ved det - men ellers, helt ærligt wozniacki, serv lige nogen gryn baglæns ...

@Randi - næh, du - hun er en skatteunddrager! Det er sgu ikke noget, hun ikke har tænkt på, det er utvivlsomt helt bevidst.

Hun kunne flytte tilbage til Danmark og betale sin skat ligesom alle vi andre! Der er ikke nogen forskel på Wozniacki og dem, der blev hængt ud efter Lux- og Panama-leaks. Og her behøver vi ikke en gang en leak for at se, hvad der foregår.

Folk, der skaber virksomheder og arbejdspladser bliver hængt til tørre ved enhver given lejlighed - berettiget eller uberettiget. Men hvis man fiser rundt og slår eller sparker til en bold, så kan skatteunddragelse passere, uden at nogen får ondt af det.

Michael Friis, Bjarne Bisgaard Jensen, Povl Jensen, Toke Andersen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Ja jens, det pletter ærlig talt wozniackis præstation og renommé. Jeg hørte forleden, at rige menneskers præfrontale cortex - hvor empatien sidder - er mindre end andres. Disse menneskers indædte kamp for succes, for at bevare den og for at holde platugler fra døren, har altså en meget konkret negativ effekt på de sociale kompetencer.

Et lyspunkt er, at den menneskelige udvikling ikke er gået i stå, og at iflg nyeste hjerneforskning er netop den del af hjernen i færd med at vågne til dåd. Pga denne større bevidsthed med bl.a. et højere niveau af sociale kompetencer til følge vil en for menneskeheden mere hensigtsmæssig adfærd derfor blive normen. Det ser vi frem til.

Toke Andersen

Jens Winther,
Hvordan skulle vi kunne vide at Wozniacki 'i årevis har været båret frem af økonomisk støtte Team Danmark'?
Det ved vi nu og tak for det. Vi deler til fulde din indignation - såfremt det er korrekt selvfølgelig.
Og nu vi er ved det - strengt taget er hun vel ikke skatteundrager, sådan i normal teknisk forstand.
Hun har jo netop flyttet sin bopæl til et område med lavere beskatning. Det der gør en skatteundrager er som regel at det er pengene der omdirigeres, ikke deres ejer.
Og til sidst: I Monaco kan man træne tennis hele året. I Danmark ofte kun et par måneder eller 3 om sommeren.

Randi Christiansen

Ok, teknisk set er hun vel ikke skatteunddrager - men alligevel. Og hvis man har dansk statsborgerskab, er man så ikke dansk? I hvertfald på papiret.

David Joelsen

Stort tillykke til Wozniacki og en flot Dansk sejer!

Jeg ved ikke om Monaco kan betegnes som skattely, men lav skat det har de.