Læsetid: 7 min.

Teenagere: Der findes værre ting på internettet end en youtubestjerne i en selvmordsskov

På årets sidste dag i 2017 skrev det amerikanske youtubefænomen Logan Paul med egne ord »youtubehistorie«, da han besøgte den japansk skov Aokigahara, der er kendt som en populær selvmordsdestination. I videoen finder han et lig, som hænger fra et træ, og råber: ’Yo, er du i live?!’ Videoen har pustet liv i diskussionen, om hvorvidt unge kan navigere moralsk i forhold til deres youtubeidolers handlinger. Det har vi spurgt tre unge fra youtubegenerationen om
Youtubestjernen Logan Paul tjener ifølge Forbes 150.000 dollar på en facebookopdatering og 80.000 dollar for et instagrambillede. Han tjente sammenlagt 12,5 millioner dollar i 2017.

Youtubestjernen Logan Paul tjener ifølge Forbes 150.000 dollar på en facebookopdatering og 80.000 dollar for et instagrambillede. Han tjente sammenlagt 12,5 millioner dollar i 2017.

Gustavo Caballero

6. januar 2018

’Det er ikke første gang, man ser lig på internettet’

Villads Moestrup Rasmussen, 18 år, 2.g på Christianshavn Gymnasium

– Har du set videoen?

»Ja, jeg er faktisk en af de få, som nåede at se den, før den blev taget ned. Det er ikke fordi, jeg følger Logan Paul, men jeg læste om den på reddit (online socialt forum, red.) og skyndte mig at se den. Jeg synes, det var idiotisk gjort af Logan Paul og respektløst over for den afdøde. Men jeg oplevede ikke, at han opførte sig så problematisk, som medierne beskriver.«

– Hvad tænker du om, at Logan Paul offentliggjorde videoen?

»Det er en ekstrem sag, men det er jo ikke første gang, at en youtuber har gjort noget dumt. Det ved man, når man som mig bruger meget tid på YouTube. Det er bare kun nogle gange, at omverdenen får øjnene op for det. Sideløbende med, at PewDiePie (verdenskendt youtuber, red.) lavede nazistiske jokes og endte i en mediestorm, sprang en anden stor youtuber, JonTron, eksempelvis ud som racist og en del af alt right-bevægelsen. Det skrev ingen medier om.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu