Podcast
Læsetid: 1 min.

Trump et år, EU vs. overvågningsindustrien, Støjberg og Informations helt egen humorkanon

Rune Lykkeberg trækker en linje fra fiktionen i American Psycho til virkeligheden i dag. Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om deres årelange undersøgelse af overvågningsindustrien, som i denne uge blev en del af baggrunden for en vigtig beslutning i EU, og Katrine Hornstrup Yde og Christian Bennike præsenterer Informations humorkanon
Rune Lykkeberg trækker en linje fra fiktionen i American Psycho til virkeligheden i dag. Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om deres årelange undersøgelse af overvågningsindustrien, som i denne uge blev en del af baggrunden for en vigtig beslutning i EU, og Katrine Hornstrup Yde og Christian Bennike præsenterer Informations humorkanon
Kultur
20. januar 2018

I denne uge er det et år siden, Donald Trump blev indsat som præsident i USA. Den fælles fortælling har siden været, at han kom ud af ingenting: Han var ingenting i forhold til de andre kandidater i primærvalget, han havde ingen chance i forhold til Hillary i præsidentvalget, og der var intet ved ham, som mindede om en traditionel præsidentkandidat.

Men Donald Trump kom ikke ud af ingenting – han kom ud af en kultur, fra Wall Street til American Psycho, The Apprentice til Det Hvide Hus, som vi selv har skabt og kendt. Rune Lykkeberg ser tilbage på Trumps første år som præsident.

Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om EU mod overvågningsindustrien, og Ulrik Dahlin følger op på historien om Udlændinge- og Integrationsministeriet, som har handlet i strid med dansk lov og en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. I sidste uge forklarede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig – og i denne uge rejste en række eksperter tvivl om den forklaring.

Journalist Christian Bennike og kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde fortæller om Informations helt nye, ganske subjektive og temmelig idosynkratiske humorkanon, som blev præsenteret i avisen fredag og vil være at finde i avisen over de kommende uger.

Apropos sjov/ikke sjov: Vi ringer  til en af vores læsere, Åse Christiansen fra Stege, som i et læserbrev tirsdag skrev om Information og humor: »Det er ikke morsomt at holde Information«. Det er »dyrt, det er hårdt, det er deprimerende«.

Men Åse Christiansen læser stadig avisen. Tak til hende – og til alle jer andre for at læse og lytte med.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her