Læsetid: 1 min.

Trump et år, EU vs. overvågningsindustrien, Støjberg og Informations helt egen humorkanon

Rune Lykkeberg trækker en linje fra fiktionen i American Psycho til virkeligheden i dag. Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om deres årelange undersøgelse af overvågningsindustrien, som i denne uge blev en del af baggrunden for en vigtig beslutning i EU, og Katrine Hornstrup Yde og Christian Bennike præsenterer Informations humorkanon
Rune Lykkeberg trækker en linje fra fiktionen i American Psycho til virkeligheden i dag. Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om deres årelange undersøgelse af overvågningsindustrien, som i denne uge blev en del af baggrunden for en vigtig beslutning i EU, og Katrine Hornstrup Yde og Christian Bennike præsenterer Informations humorkanon
20. januar 2018

I denne uge er det et år siden, Donald Trump blev indsat som præsident i USA. Den fælles fortælling har siden været, at han kom ud af ingenting: Han var ingenting i forhold til de andre kandidater i primærvalget, han havde ingen chance i forhold til Hillary i præsidentvalget, og der var intet ved ham, som mindede om en traditionel præsidentkandidat.

Men Donald Trump kom ikke ud af ingenting – han kom ud af en kultur, fra Wall Street til American Psycho, The Apprentice til Det Hvide Hus, som vi selv har skabt og kendt. Rune Lykkeberg ser tilbage på Trumps første år som præsident.

Lasse Skou Andersen og Sebastian Gjerding fortæller om EU mod overvågningsindustrien, og Ulrik Dahlin følger op på historien om Udlændinge- og Integrationsministeriet, som har handlet i strid med dansk lov og en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. I sidste uge forklarede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig – og i denne uge rejste en række eksperter tvivl om den forklaring.

Journalist Christian Bennike og kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde fortæller om Informations helt nye, ganske subjektive og temmelig idosynkratiske humorkanon, som blev præsenteret i avisen fredag og vil være at finde i avisen over de kommende uger.

Apropos sjov/ikke sjov: Vi ringer  til en af vores læsere, Åse Christiansen fra Stege, som i et læserbrev tirsdag skrev om Information og humor: »Det er ikke morsomt at holde Information«. Det er »dyrt, det er hårdt, det er deprimerende«.

Men Åse Christiansen læser stadig avisen. Tak til hende – og til alle jer andre for at læse og lytte med.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævntligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Lad os tale om sex, mand

  17. februar 2018
  Information lancerer Grænseland, en serie af interviews og podcasts, hvor mænd fortæller om sex og grænser, vores korrespondent i Tyskland fortæller om den årlige sikkerhedskonference i München, sikkerhedspolitikkens Davos, og en hollandsk populismeforsker udfordrer myten om de liberale demokratiers fald
 • Retfærdigt? Nej. Realistisk? Formentlig ikke. Men Socialdemokratiets asyludspil er måske alligevel nødvendigt

  10. februar 2018
  Indlandsredaktør Anton Geist fortæller om ugens dækning af Socialdemokratiets asyludspil, filmredaktør Christian Monggaard anmelder Pixars nye animationsfilm, og Christian Bennike fortæller, hvorfor verdens visionære er nationalstaten og ikke Elon Musk. Selv om sidstnævnte sendte en raket ud i rummet i denne uge
 • Er det mest borgerligt at gå ind for lav skat eller at rejse sig op for andre i bussen?

  3. februar 2018
  I denne uges udgave af Radio Information fortæller vi om en interviewserie, hvor en række borgerlige politikere giver deres bud på, hvad det vil sige at være borgerlig i 2018, og om et samråd, hvor Lars Løkke Rasmussen gav sit bud på, hvad det vil sige at være Lars Løkke (som statsminister og privatperson). Derudover klima og ugens optur. NB: Det er en farlig optur
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu