Læsetid: 5 min.

Vi giver jer sydkoreansk kunst: Kapitalismeskeptisk litteratur og Nicki Minaj-inspireret rap

Den sydkoreanske kunstscene er en blomstrende forretning, tv-serierne bidrager væsentligt til landets BNP, og musikgenren K-pop efterhånden er blevet mainstream. Men landet byder også på kapitalismekritisk litteratur og iPhone-filmede avantgardefilm. Vi bringer en guide til noget af det bedste
Lee Chae-rin, der er bedre kendt som CL, bliver slet og ret beskrevet som Sydkoreas Nicki Minaj, og det er ikke svært at forstå sammenligningen, når man smider CL i ørerne.

Lee Chae-rin, der er bedre kendt som CL, bliver slet og ret beskrevet som Sydkoreas Nicki Minaj, og det er ikke svært at forstå sammenligningen, når man smider CL i ørerne.

Han Myung-Gu/Getty Images

23. februar 2018

Nu hvor 14 dages kropsdyrkelse under Vinter-OL lakker mod enden, vender vi os nu igen mod kulturen. Der findes en levende kunstscene i Sydkorea, der boomer voldsomt i disse år med sangere, tv-serier og film, som bliver store internationale succeser. I Sydkorea er kultur blevet så stor en eksportsucces, at det kan aflæses i landets samlede BNP.

Landet er de seneste år rykket op i den kulturelle superliga, men det er et marked og et felt, som for den uindviede er lukket land. Derfor får vi hjælp af to eksperter, Signe Lilja fra film- og medievidenskab på Københavns Universitet og adjunkt Barbara Wall fra Koreastudier, til at give en introduktion til de vigtige kunstnere i Sydkorea lige nu.

Signe Lilja beskriver den sydkoreanske kunstscene som et parallelunivers, hvor den vestlige beskuer bliver slået i ansigtet med et tempo, der taler til en generation af unge, der er blinde for landegrænser og sprogbarrierer. Om mødet med sydkoreansk kultur siger hun: »Jeg må spørge mig selv, hvorfor dette ikke bliver spillet i min radio, hvorfor det her ikke bliver vist i mit tv.«

Det gør vi noget ved nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu