Læsetid: 13 min.

’Jeg kan mærke det på min selvtillid, når jeg ikke har set RuPaul’s Drag Race i lang tid’

Mænd dyster om at blive America’s Next Drag Superstar i realityserien RuPaul’s Drag Race. På 10. år er den ikke længere bare populær i homomiljøet, men vinder fans blandt heteroer, teenagere og granvoksne mennesker. Serien viser nemlig menneskets indre kamp mellem vores potentiale og det forsmåede selvværd, der holder os tilbage
16-årigeThit Amalie Vienberg Hansen bor på Frederiksberg med sine forældre og sin søster, arbejder i Lagkagehuset og er lige droppet ud af en produktionsskole. Efter hun er blevet megafan af RuPaul’s Drag Race, har hun indset, at hun gerne vil være makeupartist eller designer.

16-årigeThit Amalie Vienberg Hansen bor på Frederiksberg med sine forældre og sin søster, arbejder i Lagkagehuset og er lige droppet ud af en produktionsskole. Efter hun er blevet megafan af RuPaul’s Drag Race, har hun indset, at hun gerne vil være makeupartist eller designer.

Sigrid Nygaard

9. februar 2018

28 sekunder inde i sangen hopper Katya pludselig på stedet og lander med skridtet og inderlårene klistret i gulvet i et split. 20 sekunder senere glider hun langsomt ned i spagat, mens hun henført mimer til Olivia Newton-Johns »Twist of Fate«. Foran Katya sidder netop sanger og skuespiller Olivia Newton-John som gæstedommer i panelet, så Katya er nervøs, fortæller hun senere til kameraet: »Jeg svedte som en luder i kirken.«

Men der er ingen tvivl. Iført blond paryk og lyserødt kjolesæt vinder Katya overbevisende afsnit to i syvende sæsons lip sync battle. Den finale, der afslutter hvert afsnit af realityshowet RuPaul’s Drag Race ved at to deltagere dyster i at mime og danse til en hitsang. Jeg kan ikke beslutte mig for, hvem jeg elsker mest.

Hans russiske dragkarakter, den selvtitulerede »biseksuelle transvestitluder« Katya eller personen indeni: 35-årige fjogede og kærlige Brian McCook, der med en fortid som stofbruger er plaget af usikkerhed og kendetegnet ved en høj skraldlatter, overdreven ansigtsmimik og perfekt timede, upassende jokes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg så det også i starten, men jeg kunne ikke holde transfobien ud, og jeg synes i øvrigt, at fisselette-humor hurtigt kan blive anstrengende. Men måske skal man give det en chance til?