Læsetid: 3 min.

Den Korte Radioavis gør intelligent grin med vores selvgodhed og hykleri. Det gør ondt

Efter hundreder af timers lytning føler journalist Rasmus Elmelund, at han kender seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm bedre end sine venner. Og han græmmer sig, når satiren rammer så præcist, at han selv føler sig som hendes nyhedsredaktør, Rasmus Bruun. Informations idiosynkratiske humorkanon er nået til: Den Korte Radioavis
Indtil nytår blev Den Korte Radioavis sendt direkte alle hverdage mellem 12 og 13, men for nylig er programmet blevet komprimeret til én ugentlig udsendelse og hedder nu Den Korte Weekendavis. Det er stadig det sjoveste, der er sket på FM-båndet, al den tid journalist Rasmus Elmelund kan huske.

Indtil nytår blev Den Korte Radioavis sendt direkte alle hverdage mellem 12 og 13, men for nylig er programmet blevet komprimeret til én ugentlig udsendelse og hedder nu Den Korte Weekendavis. Det er stadig det sjoveste, der er sket på FM-båndet, al den tid journalist Rasmus Elmelund kan huske.

Seth Nicolas

3. februar 2018

Ved middagstid en februardag i 2015 tændte jeg for min gamle transistorradio. Den stod indstillet på Radio24syv, og ud i køkkenet føg et hektisk program, der lod til at være en satire over bloggen Den Korte Avis og redaktøren Karen Jespersen. Det hed endda Den Korte Radioavis.

Hovedpersonen, der blev spillet af en mand, var en racistisk og verdensfjern kvinde, som boede i en københavnsk velhaverenklave. Umiddelbart ikke den bedste måde at bekæmpe Den Korte Avis på, tænkte jeg – at latterliggøre den. Det hele var også lidt rodet og underligt og egentlig ikke specielt sjovt, og hende værten, Kirsten Birgit, lød mere som en mandlig sønderjysk revyskuespiller end som den kvindelige seniorkorrespondent, hun skulle lyde som.

Men jeg blev hængende.

Og det er jeg fortsat med i tre år. Undervejs er programmet blevet skærpet, og de to hovedkarakterer – der er nemlig to – fremstår i dag så konsistente, at jeg føler, jeg kender dem bedre end de fleste af mine venner. Måske ikke så underligt, egentlig, for jeg har haft dem i ørerne i hundredvis af timer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Madsen
  • ingemaje lange
  • Thomas Olsen
  • Katrine Damm
  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
Pia Madsen, ingemaje lange, Thomas Olsen, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er et tungt tæppe af godhed og hykleri på begge sidder af det politiske spektrum, og som en glad lytter af den Korte Radioavis sætter jeg pris at begge fløje får på hatten.

Humor er god, lige meget hvor den rammer. Kun den enøjede fryder sig når humoren udelukkende lander hos modparten - for humor er blot humor.

Pia Madsen, Tue Romanow, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar