Læsetid: 16 min.

Du skal læse litteratur, hvis du vil forstå Italien og italiensk mentalitet, så her er 12 værker til valget på søndag

Italiensk kultur og mentalitet forstår man her op til søndagens valg bedst gennem landets rige litteratur
Litteraturen er altid et godt sted at gå hen, når man vil forstå en nation og grave et spadestik dybere i dets kultur og mentalitet. Når man eksempelvis vil prøve at forstå det, mange egentlig anså for at være umuligt: at han er tilbage, den 81-årige Silvio Berlusconi, i spidsen for sit Forza-Italia parti til valget på søndag.

Litteraturen er altid et godt sted at gå hen, når man vil forstå en nation og grave et spadestik dybere i dets kultur og mentalitet. Når man eksempelvis vil prøve at forstå det, mange egentlig anså for at være umuligt: at han er tilbage, den 81-årige Silvio Berlusconi, i spidsen for sit Forza-Italia parti til valget på søndag.

Ritzau Scanpix

2. marts 2018

Kan man forstå Italien? Kan man forstå, hvad der rører sig i det italienske folk, der på søndag går til valg? Kan man forstå, hvordan landet, der gennem århundreder har fostret den rigeste, mest forfinede og ædle kultur, der har inspireret og påvirket hele den europæiske kultur, samtidig har kunnet gøde jorden for først fascismen og siden fra begyndelsen af 1990’ernes været det første europæiske laboratorium for populismen, der har fremmet de værste instinkter i folk og bragt det værste frem i politikken? Ja, kan man overhovedet forstå Italien?

Litteraturen er altid et godt sted at gå hen, når man vil forstå en nation og grave et spadestik dybere i dets kultur og mentalitet. Når man eksempelvis vil prøve at forstå det, mange egentlig anså for at være umuligt: at han er tilbage, den 81-årige Silvio Berlusconi, i spidsen for sit Forza-Italia parti til valget på søndag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

... og mange, mange flere.

Dino Buzzati, Leonardo Sciascia, Alberto Moravia, Beppe Fenoglio, Luigi Pirandello, Natalia Ginzburg, Dario Fo, Stefano Benni ...