Læsetid: 5 min.

Ole Thestrup var den fødte Holberg-skuespiller

Titelrollen i ’Jeppe på Bjerget’ blev en af Ole Thestrups ypperste roller, måske den største, men ustandseligt var der bud efter hans kompetencer, også fra yngre instruktører
Titelrollen i ’Jeppe på Bjerget’ blev en af Ole Thestrups ypperste roller, måske den største, men ustandseligt var der bud efter hans kompetencer, også fra yngre instruktører

Jonas Pryner Andersen

3. februar 2018

Skæbnen og tilfældet har sin egen ironi. Aldrig så snart havde jeg afleveret et brevkassesvar til avisen, om hvorfor skribenter er taktfulde og tilbageholdende med at omtale kendte menneskers alkoholproblemer i nekrologer, førend meddelelsen kom. Ole Thestrup er død.

Men ingen regel uden undtagelser. I hans tilfælde er det uundgåeligt, da den var en integreret del af hans person og offentlige fremtræden, indgående beskrevet af ham selv i erindringsbogen Min lange rejse hjem, der udkom i 2009. Alkoholismen var hans eksistentielle følgesvend også mange år efter, at han var holdt op med at drikke.

Den kan dog ingenlunde overskygge, at han trods diverse udfald til det sidste vedblev med at være en af Danmarks mest efterspurgte skuespillere. Viste han sig på en scene, kom publikum straks i forventningens gode humør, selv om – men måske også fordi – publikum vidste, at hans liv var en evig kamp med sig selv.

Hvad der holdt humøret oppe hos ham var ikke mindst opbakningen fra sin hustru gennem 27 år – og naturligvis publikums.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

I hans meget læseværdige bog er der en episode jeg stadig mener bør have et meget større fokus end det fik. Ole havde altid brugt stærke briller og under en behandling hvor han fik den afgørende behandling mod sin alkoholisme fik han sit gamle syn tilbage og kunne undvære briller.
Hvordan var det muligt?
Ære være en stor, original og sympatisk skuespiller.

Bettina Jensen

Jan August, hvis Ole havde været i live idag, ville han muligvis, med kærlig sarkasme i tonefaldet, spørge dig hvordan i alverden han kunne få sit gamle syn tilbage, hvis han altid havde haft behov for stærke briller.

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Ole var lige så morsom i virkeligheden som han var på scenen - det var altid en fornøjelse at arbejde sammen med ham.