Læsetid: 2 min.

Parløb på is: Kim Jong-uns eneste mulighed for positiv presse

I aften dyster Nordkoreas eneste medaljehåb i pardans på is. Som led i kulturredaktionens gennemgang af vinter-OLs sportsgrene fortæller Informations tidligere kunstskøjteløber, Lise Richter, om, hvor nemt det er at følge med, og asienkorrespondent Laura Dombernowsky om fascinationen ved den nordkoreanske deltagelse
De nordkoreanske kunstskøjteløbere Ryom Tae Ok and Kim Ju Sik på isen onsdag den 14. februar.

De nordkoreanske kunstskøjteløbere Ryom Tae Ok and Kim Ju Sik på isen onsdag den 14. februar.

Han Yan, Xinhua

14. februar 2018

To atleter fra Nordkorea kvalificerede sig til vinter-OL i Pyeongyang i Sydkorea. Det nordkoreanske par, 19-årige Ryom Tae Ok og 25-årige Kim Ju Sik, er efter flere måneders intensiv træning i Canada klar til at skøjtedanse for deres land.

De kvalificerede sig i september, men midt i den politiske spænding på den koreanske halvø, undlod Nordkorea at tilmelde sig OL.

»Det var en overraskelse for alle, at Kim Jong-un pludselig i sin nytårstale rakte ud mod Sydkorea og udtrykte håb om nordkoreansk deltagelse ved OL. Efter to år helt uden kontakt mellem nord og syd var der pludselig skabt håb om dialog,« siger Laura Dombernowsky.

Når det nordkoreanske par optræder i dag skal de både leve op til et sportsligt pres om at præstere, men også et politisk pres om at vise verdens mest lukkede land fra en anden side:

»Nordkoreas OL-deltagelse er Kim Jong-uns mulighed for positiv presse efter et år med intensiveringen af missiltest og truslen om en atomkrig,« siger Laura Dombernowsky, der kun ser kunstskøjteløb for at se, hvordan Nordkorea klarer sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu