Kommentar
Læsetid: 1 min.

Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
Kultur
23. februar 2018

Jeg vil gerne anbefale krystaller. Men er krystaller da kultur? En del af fornøjelsen er i hvert fald at læse om alt det, mennesker tillægger sten: Egenskaber og tossede, poetiske navne. Behov for at blive »renset« en gang imellem (lad f.eks. din krystal ligge ude i månelys).

Man kan tage en test på nettet, som fortæller, hvilke krystaller man har brug for. Det smarte er, at man bare skal vælge dem, man har lyst til. Det er så dem, man har brug for. Krystaller er en intuitiv ting.

Der er ikke det, krystaller ikke kan hjælpe på. Og som med horoskoper (som jeg også anbefaler) kan man sagtens få udbytte uden at tro (helt) på dem. Om min nye sten, labradoritten, kan jeg læse, at den er »en sand ven for et såret solar plexus-center«: »Hvis du er kørt træt, sidder klemt fast i gamle mønstre og forhold, trænger dit liv måske til ny inspiration, og tør du slippe det kendte, er labradorit måske løsningen.« Jeg tror det næsten.

Men jeg køber ikke kun krystaller, fordi de er sjove. Jeg gør det også, fordi de er smukke og fulde af farver. Billigere end kunst. Fordi de, faktisk, giver god energi.

Min opalit ligner en syg, mælket regnbue. Jeg har lagt den i vinduet sammen med den klare værtshusgrå røgkvarts, så vinterlyset kan skinne i dem. Ved siden af korallen fra Faxe Kalkbrud og den lille forstenede ursnegl bor den dueblå angelit, der taler med Dea Trier Mørchs karrygule Jakobsstigen på væggen. Og på skrivebordet ligger den glatte blodsten i dybsort sølv og står smukt til den kantede hvidlilla ametystklynge, »stenen for vindere«, der også »har en utrolig effekt mod nakkespændinger«. De ligner noget fra en anden verden. Det er godt at kigge på i hverdagen.

Serie

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Nogle gange er podcastreferatet bedre end tv-programmet

  16. februar 2018
  Man behøver ikke levende billeder for at nyde tv; et podcastreferat kan være endnu bedre. Det er tilfældet med den morsomme, veloplagte podcast Bride and Doom, som gennemgår den amerikanske udgave af Gift ved første blik afsnit for afsnit
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her