Læsetid: 2 min.

Vi siger farvel til en æra, hvor vi har tilladt os at være eksklusivt på fiktionens side

24. februar 2018

Når vi i dag i Litteratur-tillægget bringer stort interview med Harvardprofessor Steven Pinker i anledning af hans nye fagbog Enlightenment now!, så er det både begyndelsen på enden og begyndelsen på noget nyt. Det er begyndelsen på enden, i den forstand at det tillæg, du nu sidder med i hånden er det sidste, der bærer navnet ’Litteratur’.

Interviewet er samtidig begyndelsen på noget nyt, for det peger på noget af det, vi fremover også vil med tillæg. Fra og med næste uge vil Informations bogtillæg nemlig ikke kun indeholde skønlitteratur, men på en ny måde blande skøn- og faglitteratur.

Det er med andre ord slut på en æra, hvor vi primært har tænkt på litteratur som skønlitteratur, hvor vi har tilladt os at være eksklusivt på fiktionens side, når vi har behandlet litteraturens mellemværende med virkeligheden. Fiktion er en unik måde at undersøge eksistensen og den måde, vi har indrettet vores samfund, på; og kritik og formidling heraf er først og fremmest at tage den dybt alvorligt og gå i dialog med den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Maria Francisca Torrezão
  • Niels Duus Nielsen
Eva Schwanenflügel, Maria Francisca Torrezão og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Udmærket med fornyelse og inddragelse af faglitteratur. De små kolonner med interview om dit og dat vil det blive en befrielse at slippe for.

Men kopier nu ikke Politiken, der om søndagen bringer alenlange interview med bla. forfattere. Gå gerne i dybden, men træk ikke tingene i langdrag.