Hvis du er sjov, er du formentlig også klog

Der er en sammenhæng mellem humor og intelligens, viser forskning igen og igen. Mensas formand, en standupkomiker og en humorforsker bekræfter tesen. At være sjov kræver social intelligens, kreativitet, et godt sprog og evnen til at tænke hurtigt. Derfor er intelligent humor en måde at positionere sig socialt, som uundgåeligt sætter nogle af undervejs
Der er en sammenhæng mellem humor og intelligens, viser forskning igen og igen. Mensas formand, en standupkomiker og en humorforsker bekræfter tesen. At være sjov kræver social intelligens, kreativitet, et godt sprog og evnen til at tænke hurtigt. Derfor er intelligent humor en måde at positionere sig socialt, som uundgåeligt sætter nogle af undervejs

Ditte Ahlgren/iBureauet

Kultur
2. februar 2018

En læge i et lighus løfter et hvidt klæde væk fra et lig, så en kvinde kan identificere det. Hun siger: »Ja, ja, det er min mand. Men hvilket vaskepulver bruger du for at få det stof så hvidt?«

Griner du nu?

Så er du klog. I hvert fald hvis man skal tro forskningen. I 2017 konkluderede et østrigsk forskerhold, at der er en sammenhæng mellem især galgenhumor og intelligens. Forskerne bad 156 personer om at vurdere, hvor sjove de fandt 12 tegneserier med sort humor om død, sygdom, handikap og krig. Artiklens indledende vittighed var én af dem.

Konklusionen var klar: Dem, som bedst kunne lide galgenhumoren, havde højest IQ og var bedre uddannede. De var også mindre aggressive og gladere.

Studiet bygger ikke sin konklusion på en særlig stor gruppe forsøgspersoner. Men det er ikke første gang, forskningen sætter lighedstegn mellem intelligens og humor. Studie efter studie har i løbet af de sidste 50 år konkluderet, at evnen til at forstå og fortælle jokes ofte hænger sammen med at være klog. Der er selvfølgelig, som altid, undtagelser, og det er altså ikke umuligt at være sjov uden at være særligt intelligent.  

Intelligens er mange ting. Sjove mennesker er typisk sprogligt og socialt intelligente og kan tænke abstrakt, viser humorforskningen. De har også ofte en højere IQ, som er et udtryk for en persons numeriske, rumlige, grafiske og logiske evner.

»Humor handler ikke om komedie; det handler om basale kognitive funktioner,« skrev humorforskeren Alastair Clarke i bogen The Pattern Recognition Theory of Humour fra 2008.

Den kloge (Mensa Danmarks formand), den sjove (en standupkomiker) og eksperten (en evolutionspsykolog) er alle enige i, at sjove mennesker ofte er intelligente mennesker. Men de har forskellige forklaringer på hvorfor – og kan fortælle vidt forskellige vittigheder. 

Mange grin hos Mensa

Tre logikere kommer ind på en bar. »Skal I alle tre have øl?« spørger bartenderen. »Ved ikke,« svarer den første logiker. »Ved ikke,« svarer den anden logiker. »Ja,« svarer den tredje logiker.

Mensa Danmarks formand Janne Sylvest sender joken på SMS. Jeg er nødt til at bede hende om en forklaring for at være sikker på, at jeg forstår den. Alle fordomme om mensanere, som medlemmerne kalder sig, føles hermed bekræftet.

»Bartenderen spørger til dem alle tre. Derfor kan den første logiker ikke bare svare ’ja’, for han ved ikke, hvad de andre vil. Derfor svarer han ’ved ikke’. Det samme gælder den anden logiker. Den tredje logiker kan så regne ud, at de to andre vil have øl, og det vil han også selv. Så han kan svare ’ja’,« forklarer formanden. 

Janne Sylvest er 52 år, arbejder som selvstændig konsulent og »er blandt top én procent IQ-mæssigt,« fortæller hun. Hendes IQ er mere end 155 på på Mensas gamle skala; gennemsnittet er 100. Og så er hun formand for foreningen for de to procent mest intelligente.

Janne Sylvest kender godt til sammenhængen mellem intelligens og humor.

»Der er mange fordomme om, at vi er nogle kedelige nørder, der bare sidder i et hjørne, og ikke kan finde ud af noget socialt. Men vi griner faktisk rigtig meget i Mensa. Det handler nok om, at vi er på bølgelængde og forstår hinandens jokes rigtig godt.«

Ifølge mensaneren handler intelligens i høj grad om evnen til at lave associationsspring og se nye, måske overraskende, sammenhænge. Det samme gælder for humor.

»At være sjov indebærer jo at anlægge en skæv vinkel på et eller andet. Det er også god humor at lave ordspil eller lege med sproget. Det er mange højtbegavede også gode til,« siger hun.

»Så vi synes i hvert fald selv, vi er sjove.«

Det kræver intelligens at være sjov, bekræfter Gil Greengross. Han er evolutionspsykolog på Aberystwyth Universitet i Wales og har viet det meste af sin akademiske karriere til humor. På sin blog Humor Sapiens skriver han løbende om resultaterne.

»Hvis du lærer 1.000 vittigheder udenad, gør det dig ikke til en sjov person. Humor er mere raffineret. Det kræver timing at kunne sige noget sjovt på det rigtige tidspunkt til det rigtige publikum. Humor er i høj grad en mellemmenneskelig aktivitet, som kræver et højt niveau af følelsesmæssig og social intelligens,« siger han.

I 2011 undersøgte Gil Greengross sammenhængen mellem humor, intelligens og held med kærlighed. Han gav 400 universitetsstuderende ti minutter til at udfylde så sjove billedtekster som muligt til små tegneserier. Et dommerpanel vurderede dem efterfølgende. De studerende blev også intelligenstestet for deres evne til at tænke abstrakt og deres verbale intelligens, og de skulle svare på spørgsmål om deres sex- og kærlighedsliv.

Sjove mennesker er i gennemsnit mere intelligente, konkluderede studiet. De er bedre til at tænke abstrakt, men har især en høj verbal intelligens, som er evnen til at analysere information og løse problemer ved at bruge sproget.

De lever også mere promiskuøst med flere sexpartnere og et mere afslappet forhold til sex, viste studiet endda. 

»God humor er seksuelt attraktivt, måske netop fordi det vidner om intelligens, kreativitet og andre ’gode gener’,« forklarer Gil Greengross.

Ifølge den amerikanske evolutionspsykolog Geoffrey Miller er evnen til at fortælle sjove anekdoter, overraskende vittigheder og komme med snappy comebacks måske ligefrem udviklet for at signalere intelligens, og dermed at man har attraktive gener at give videre.

I dag er humor i hvert fald en af de mest efterspurgte egenskaber på datingapps, viser flere undersøgelser.

Ingen uintelligente humorister

En rulletrappe kan aldrig gå i stykker – den kan kun blive til trapper.

Vittigheden er »en raffineret lille observation«, forklarer den 25-årige standupkomiker Mikkel Klint Thorius. Den er oprindeligt fortalt af den afdøde amerikanske komiker Mitch Hedberg, men Mikkel Klint Thorius fremhæver den som et eksempel på, hvad intelligent humor er for ham.

Allerede i 1978 konkluderede psykiatrilektoren Samuel Janus, at komikere har en højere IQ end gennemsnittet: 138 for mandlige komikere og 126 for kvindelige. Til sammenligning er den gennemsnitlige IQ 98 for den danske befolkning.

Resultatet overrasker ikke Mikkel Klint Thorius.

»Jeg tror ikke, der findes stærke humorister, som er uintelligente. Humor handler om at dissekere og analysere en situation og så komme med en sjov, original betragtning. Det, vi gør, er at sætte ord på ting, som for nogen er udefinerbare. Det kræver, at man er ordentligt skruet sammen oppe i hovedet. Især social intelligens er vigtigt. At kunne tage sociale situationer og vende dem op og ned, og at kunne læse mennesker.«

Men humor er mange ting. Fra Charlie Chaplins falde-på-halen komik og platte farvittigheder til politisk satire og sarkasme. Sidstnævnte har forfatteren Oscar Wilde kaldt »den laveste form for humor, men den højeste form for intelligens.«

Humor er som et håndværk, der løbende raffineres, beskriver Mikkel Klint Thorius.

»Alle nye komikere skal igennem onani-, kæreste og sexjokes. Det er sjovt, men også plat og ikke særlig originalt eller intelligent. Jeg er rødhåret, det har jeg også tidligere lavet masser af jokes om. Men nu forsøger jeg at undgå det,« siger han.

Men ligesom det gælder for et menneskes kognitive udvikling, vil en komikers humor med tiden blive mere intelligent. I hvert fald i mange tilfælde.

»For nogle er humor kun intelligent, hvis det omhandler de samme ting, som kloge mennesker typisk snakker om: politik, økonomi eller samfundet. Sådan har jeg det ikke nødvendigvis. I de tilfælde er det jo emnefeltet, som er intelligent. For mig er klog humor det uforudsigelige, nyskabende, observerende, måske ironiske. Som Mitch Hedbergs joke om rulletrapper.«

Forskellige forskere og tænkere har på forskellige tidspunkter forsøgt at klassificere humor, fortæller humorforsker Gil Greengross.

»Som følge af vores sprogegenskaber har vi udviklet evnen til at være mere og mere sofistikerede i de jokes, vi fortæller. Jeg vil mene, at ironi og sarkasme, stand up og indviklede historier med punch lines ligger højt i humorklassementet. Alt, som involverer flair for at bruge sproget. Det er også typisk den slags humor, som er mere subtil og måske kontekstuel. Det kræver intelligens og samfundsforståelse at forstå den slags jokes.«

Klog humor er ekskluderende

– Hvad giver man en elefant med diarré?
– Meget plads

Det er vittigheden, som den britiske evolutionspsykolog Gil Greengross hurtigst kan komme i tanke om. Jeg havde måske forventet lidt mere af en forsker med speciale i humor. Det virker som om, han kan fornemme det. 

»Jeg var nødt til at fortælle en vittighed, som er universel. En, der forstås på tværs af sprogbarrierer og nationale referencer,« lyder hans forsvar.

For jo mere sofistikeret humoren bliver, jo færre forstår og sætter pris på den. Humor kan fællesskabsdefinere, men dermed også ekskludere.

»Der er ofte et minimumskrav til fælles viden og intelligens for at forstå og kunne grine med på klog humor. Eksempelvis at kende til forholdet mellem regering og befolkningen i et bestemt land. Så på ene side styrker humor den sociale sammenhængskraft. Men humor kan også være ekskluderende og nedladende, hvis det er for de få. Ofte er man nødt til at forstå humoren for at være en del af fællesskabet. Dermed kan humor invitere ind i eller udelukke fra en social kontekst,« siger Gil Greengross.

Standupkomiker Mikkel Klint Thorius mener også, at humor både kan omfavne og udstøde.

»Nogle mener, at humor skal være omfavnende og samle folk. Det kan humor sagtens gøre på en hyggelig måde. Men jeg synes, at standup og comedy først bliver spændende, når det får kant og træder nogle over tæerne. Skal humor være nyskabende, skal det være ekskluderende,« siger han.

»Man bliver sgu nødt til at sætte nogen af en gang imellem for at nå fremad.«

Informations humorkanon

Vores eget og fuldkommen idiosynkratiske bud på humoristiske højdepunkter i dansk kultur. Vi er ikke interesseret i kronologi eller hierarkisering, men i en kærlig, personlig og positiv genformulering af alle tiders danske humor.

Seneste artikler

 • ’Normalerweize’ udstillede dansk 00’er-normalitet

  12. februar 2018
  Kulturskribent Lone Nikolajsen var allergladest for Lærke Winther og Anna Neye Poulsens sketchshow, når der blev lavet fis med postkolonial skyld. Informations idiosynkratiske humorkanon er nået til den moralsk anfægtede udstilling af 00'er-normalitet: ’Normalerweize’
 • Jeg vil i seng med de fleste – mænd og koner, heste, grise, køer og får

  8. februar 2018
  Da kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde gik på efterskole, klappede hun og vennerne sig på patterne og sang »trives BEDST med hvide men’skeeer, for jeg synes, de er pææænest« og fandt et hemmeligt sprog, de kunne bruge til at vrænge af selvalvoren i den voksenverden, de var ved at vokse ind i. Informations idiosynkratiske humorkanon er nået til: Lex & Klatten
 • Børnehumor anno 2018: Hvorfor tager en aarhusianer altid en bildør med ud i ørkenen?

  8. februar 2018
  Sjove historier er både tidløse og afhængige af deres tid. Det lærer vi på en lille time i 3.c, hvor vi går fra at høre om lårklaskende samere over aarhushistorier til youtube-stjerner. Som led i Informations undersøgelse af humor har vi været på besøg på Gentofte Skole for at finde ud, hvordan de får hinanden til at grine
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Christensen

Skadefryd er også en glæde

Ydun Johannesen

Hahaha, kæft det var en sjov artikel!

De er da morsomme disse komikere. Men nogle af de beste og mest humor fyldte stunder jeg mindes, kan bedst beskrives som skurvognshumor, sexistisk, racistisk, politisk ukorrekt, moppende på en klangbund af lune og en sikkerhed for, at vi er der for hinanden, når der er behov for det.
Men det er selvfølgelig rart at have et mærke, der viser man tilhører eliten.

Eva Schwanenflügel

Helt ærligt, det var de mest elendige eksempler på humor jeg længe har set..
Selvfølgelig er humor intelligent, det har alle primater bevist.
Men vi aner ikke, om dinosaurerne havde humor? Eller om fugle har humor? Eller hvad med fisk?
Alt afhænger af kontekst, og selvom nogle bliver defineret som mere intelligente end andre, betyder det ikke, at de ikke er det - eller er det.
Der findes hundredesytten måder at 'opgøre' intelligens på.
En af dem er Mensas måde, hvor det i høj grad er den logiske sans der vægtes.
Men Mensa kan ikke fakturere for al den kreative intelligens der er mere eller mindre bevidsthedsfrigørende, som tegninger, malerier, musik etc.
Eksemplerne her på såkaldt 'kloge' vittigheder forekommer dumme, fordi de er ude af kontekst og levering af en dygtig komiker.
Så artiklen får bare alle til at tænke de er dumme - med mindre de er kloge nok til at gennemskue dumheden i den.

Dorte Johannsen, Arne Lund, Henrik Bjerre, Katrine Damm, Torben K L Jensen og Jes Kiil anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Det kan skam være alvorligt, når man morer sig, måske lider man af pseudobulbar affekt syndrom (emotionel inkontinens), eller af katagelasticisme, som absolut ikke er noget at grine ad.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pseudobulbar_affect
https://en.wikipedia.org/wiki/Katagelasticism
https://www.scientificamerican.com/article/the-science-of-laughter-and-w...

:-(

Arne Lund, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er vel ikke så sært, at mennesker som anser sig selv for intelligente og sjove, finder ud af at lave en kobling mellem de to egenskaber.
Men særligt sjovt er det ikke.

Allan Stampe Kristiansen, Arne Lund, Annemette Due, Katrine Damm, Jane Jensen, Flemming Berger, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Måske er det idiotisk at man laver prøver med logiske tiltag.

Eva Schwanenflügel

Hvad der er morsomt er i høj grad individuelt.
Mobning kan anses for høj humor.
Hvorfor humor kan anses som kollektivt er det udeblevne ubevidste.

Henriette Bøhne, Torben K L Jensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Peter Sterling

Jeg bad min læge om en kur mod Colostrum Oedema. Hun spurgte med et glimt i øjet om jeg da led af storhedsvanvid.

Jeg svarede lettere forvirret at jeg havde diffus væskeophobning i Ascites og Hydrothorax. Lægen svarede at den bedste vanddrivende naturmedicin han kendte var humor, og at der garanteret ikke er et øje tørt, hvis jeg så Iliza Shlesinger i "Confirmed Kills" eller "War Paint".

Jeg fortalte irriteret lægen at jeg havde været ude på internettet og opdaget at jeg havde middelsvær Ødem, mest i fødder og ben, måske var det endog Interstitialvæske eller Pleuravæske. Min læge sagde at jeg bare led af et dårlig forbundet mix af Skrivekramper og Kreativ Skriveblokade, og skulle bevæge mig noget mere. Nu har jeg skiftet hende ud med en mere seriøs læge.

Lillian Larsen, Katrine Damm, Vibeke Hansen, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Jeg grinte lige før, da jeg læste artiklen med Simon Emil -
derfor behøver man nok ikke at være særlig klog..

Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Torben K L Jensen, Lise Lotte Rahbek og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Det slår mig, at Lars Løkke ikke er sjov.

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Humor og latter frigiver belønningshormoner, det er en meget underholdende form for hjernegymnastik. Hvorlænge var du om at regne mensa joken ud? Er der noget bedre end at overgive sig til latteren - fuck, det er lige så godt som sex alt efter behov. Hvem ville du vælge at blive underholdt af - anders matthesen eller en stripper? Anden uden bukser måske ... aj, det var ik så sjovt

Eva Schwanenflügel

Gert Hansen,
Løkke er jo sjov hvis han vil .

Maj-Britt Kent Hansen

Det værste er dem, der griner, hver gang der siges noget. Også når de selv siger noget. Det sidste er storslemt. Om det så er med en skraldlatter eller en fnisen.

Og så er der dem, der kigger på en i biografen eller teateret - mens de griner - i forventning om, at man gør det samme.

Er det nervøst, en dårlig vane? Alt det ovenstående.

Er det ikke mere morsomt, hvis det er lidt underspillet?

Eller hvis det f.eks er Peter Larsen? Senest moret mig til "Mens vi venter på Irak-kommissionen".

Men apropos humor

Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen og Michael Friis anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Sidste tre ord skulle være slettet.

Torben K L Jensen

Overskriften om de tre logikere er logisk - men hvor er humoren.

Dorte Johannsen, P.G. Olsen, Daniel Joelsen, Kjeld Jensen, Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
ulrik mortensen

Humor for 80.000 år siden ;-) https://www.youtube.com/watch?v=frFX_iUYQU4

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel -Jeg håber du har ret, men det virker til at han i så fald mangler viljen

Søren Kristensen

Hvem vil have en sjov statsminister? Lars Løkke er bygget som en tank og tænker som en general. Men derfor kan jo godt være han er sjov, udenfor rampelyset. De fleste af os ved det ganske enkelt ikke og sikkert godt det samme. Men det tjener til hans fordel at han drikker fadøl. der som bekendt kan være en stærk katalysator for humor. Personligt hører jeg også til dem der bliver lidt sjovere, når jeg får noget (ikke for meget) at drikke og jeg behøver ikke mere end en enkelt genstand for at underholde mig selv med de sjoveste indfald, hvilket jeg tager, helt ubeskedent, som et tegn på intelligens. Nogle gange behøver jeg ikke engang at drikke for at more mig; jeg kan bare åbne for fjernsynet. Måske er der ishockey og det er virkelig morsomt. Tænk at man sidder der og glor efter en lille prik på skærmen som praktisk taget er umulig at få øje på mens spillerne jagter hinanden - og deres påklædning - alt ved ishockey er morsomt. Det gælder bare om at kunne få øje på det. Og det er jeg altså intelligent nok til. Ha ha!

Niels Duus Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Morten Larsen anbefalede denne kommentar

Overraskelsesmomentet. Man bliver taget med bukserne nede, fordi man lige har nået at tænke, at det da var et dumt svar ...

Niels Duus Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det var en kommentar til Torben K.L. Jensen

Anders Sørensen

"Intelligent humor". Jeg ved instinktivt, at jeg hader det begreb.

Lise Lotte Rahbek, Kjeld Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sikken en smøre, kunne man ikke bare skrive: "Vi griner hele vejen til banken?"

Jens Thaarup Nyberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Humor kan også være asocial, hvis jeg eksempelvis siger, at jeg synes Morten Østergaard ligner en der aldrig har masturberet, vil det resulterer i tavshed i social sammenhæng, ergo det er bedre, at jeg holder kæft eller siger noget andet, eksempelvis, at jeg elsker at rejse og møde masser af nye mennesker og møde andre kultur, så reagerer folk possitivt på det, særligt dem som er højt uddannet, de er også røvsyge.

@Eva Schwanenflügel

Mobning er på ingen måder humor, men derimod ironi.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Ruth - det var fordi spørgsmålet var dumt - på en KRO

Bjørn Pedersen

Jeg garanterer at jeg lige nu griner - ironisk - af hele artiklen og alle kommentarerne. Ikke bare ordene - nej - jeg ser nu verden BAG ordene og mit smil breder sig mere og mere, bredere og bredere. Det begynder at gøre ondt nu. Mit ansigt er ved at flække, og jeg vil forsøge at afdække universets største videnskabelige hemmelighed ved at se standup med irske Dara O' Brien....

Ooooh-hahahahahahahahahhahahaha! Jeg FORSTÅR ALT NU!

....

Universets største hemmelighed er at Morten Østergaard faktisk aldrig har masturberet.

Randi Christiansen

'Den der kun tar spøg for spøg og alvor kun alvorligt
han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt'
(Kumbel)

Britta Felsager, Torben K L Jensen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg kan overhovedet ikke komme i tanke om noget morsomt.
Så jeg er nok dum..

Eva Schwanenflügel

Erasmus Montanus:
"Mor Karen er en sten".

Tjae bum bum
- Men fordi man er klog, er man ikke nødvendigvis sjov, kan vist også udledes af artiklen - hvis joken om rulletrappen fx skal være et eksempel på ypperlig humor, er vi vist ilde stedt..
Hørte i eftermiddags P1's nye satireprogram
"4. division " - der er plads forbedring og "den korte weekendavis" har ikke helt fundet sine ben - men det kan jo være min IQ, som gør at det går henover hovedet på mig...
Men kan anbefale "Genialos" på 24syv med "Danmarks klogeste mand" Holger Bech Nielsen og "Landets dummeste mand" Sidney Lee - intet mindre end forrygende efter min beskedne mening ;)

Eva Schwanenflügel

Apropos Sidney Lee, kan altid anbefale Dybvaaad ;-)

Frede Jørgensen

Storm P

Manden til doktoren: jeg tror jeg lider af hukommelsestab..
doktoren: hvor længe har du lidt af det?
Manden: lidt af hvad ?

Allan Stampe Kristiansen, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Henrik Bjerre og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

He he Frede, Storm P. er altid god for et grin ;-)

Maj-Britt Kent Hansen

Apropos besøg hos lægen:

På tv sad Erik Clausen og kone over for hinanden. Konen fortalte, at hun havde været hos lægen. Erik Clausen spurgte på gadedrengemanér: Hvad sagde han om r*vhullet? Hvortil hun svarede: Vi talte slet ikke om dig, skat!

Allan Stampe Kristiansen, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Henrik Bjerre, Niels Duus Nielsen, Arne Lund, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

Ikke al forskning er lige klogt. Nogle af forskerne er endda ikke rigtig kloge. Og humor og intelligens har ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre. Ofte tværtimod. Se fx nogle af de højt begavede æggehoveder, der optræder i Deadline. Mange af dem er så langt fra humor som tænkes kan.
For år tilbage havde Inf. en kronik om humorens væsen. Ordrig og intelligent som sædvanlig. I kronikken var det blot et enkelt forsøg på at være morsom: "Hvorfor spiller kineserne aldrig fodbold? Svar: Hver gang der er hjørne, så åbner de en grillbar".

Carsten Bjerre, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Nogle intelligente sjove.

Bjørn Pedersen

Hmm, der var ingen der anbefalede min kommentar, hvilket betyder at den ikke var sjov, hvilket betyder jeg ikke er intelligent. Der gør mig lidt trist, som vist gør mig dummere, som gør mig mere trist, som gør mig mere dum, som...

Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Henrik Bjerre, Niels Duus Nielsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

@Arne Lund

Var artiklen skrevet af en kineser? Hvis ikke var den for mig ikke humoristisk, men ironisk, faktisk rascistisk.

Randi Christiansen

Hvad hedder big bang på tysk?

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Urknall" - lol.

Anders Reinholdt, Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Randi,
Große bum?

Randi Christiansen

Hahaha eva, du fik mig til at grine - men niels har - næsten - ret, vi må lige have præpositionen med : Das Urknall. Så synes jeg, det bliver lidt sjovere.

Og her den næste : hvad hedder det på islandsk? Og på norsk?

Eva Schwanenflügel og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Åh, jeg kan næsten ikke vente på buddene ...

Randi Christiansen

Det er min meget morsomme og intelligente ven, om ar fudet på dem

Randi Christiansen

'fundet'

... tror jeg nok, jeg havde ihvertfald ikke hørt dem før - dengang for snart en del år siden, nå men jeg venter spændt

Randi Christiansen

Og hvad hedder debatten på norsk? Her må vi ty til lydskrift

Randi Christiansen

Kom nu, jeg tror endda, at jeg tidligere har afleveret dem her

Anders Sørensen

@Randi, det er ikke et chatforum, det her. Ik' for at lyde negativ eller noget, men man kan næppe forvente, at folk replicerer i løbet af få minutter.

Randi Christiansen

Anders, det er bare for sjov

Sider