Læsetid: 4 min.

To teenagere bytter kulturbobler: ’Der er intet på den her Spotifykonto, jeg gider lytte til’

Spotify og Netflixs personlige algoritmer fastholder brugerne i kulturelle ekkokamre og forhindrer et pluralistisk kulturforbrug, lyder forskeres bekymring. Men står det virkelig så galt til? Information har bedt to meget forskellige teenagere bytte Spotify- og Netflixkonto
Emil Hornstrup Smidt og  Jacqueleen Fleron deler ikke smag. Hans yndlingsserie er ’Games of Thrones’, som hun ikke har set, men synes virker kedelig. Hun elsker til gengæld ’Venner’, mens han ikke gider se noget, som er mere end et par år gammelt. Vi har bedt de to teenagere om at bytte kulturforbrug.

Emil Hornstrup Smidt og  Jacqueleen Fleron deler ikke smag. Hans yndlingsserie er ’Games of Thrones’, som hun ikke har set, men synes virker kedelig. Hun elsker til gengæld ’Venner’, mens han ikke gider se noget, som er mere end et par år gammelt. Vi har bedt de to teenagere om at bytte kulturforbrug.

Jon Ragel/Reuters

16. februar 2018

På et teenageværelse i Kolding og på sportsefterskolen Sjælsølund åbner 18-årige Emil Hornstrup Smidt og 15-årige Jacqueleen Fleron Netflix og Spotify. Det gør de begge dagligt. Når de skal hvile hovedet efter skole, høre musik til lektierne eller bare slå tiden ihjel.

Men i dag har Information bedt de to teenagere bytte konti på streamingtjenesterne. Emil Hornstrup Smidt sidder med Jacqueleen Flerons og hun med hans.

På papiret har de to ikke meget til fælles.

Jacqueleen Fleron er opvokset på Vesterbro og vil på Det Fri Gymnasium. Emil Hornstrup Smidt er opvokset i Kolding og går i 2.g på handelsgymnasiet. Hun er venstreorienteret, fordi vi »burde prioritere mennesker og verden mere end økonomien«. Han er næstformand for lokalafdelingen af Venstres Ungdom og vil gerne arbejde med »noget businessagtigt«, som involverer jakkesæt og tal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og problemet er? For 40 år siden, da jeg var ung ville Jaqueleen være flipper og Emil være disker - og sådan er der så meget. Især fordi flippernes og diskernes musiksmag, også i 1978, var totalt forskellige....!