Kommentar
Læsetid: 1 min.

Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden

Ritzau Scanpix

Kultur
23. februar 2018

Forleden havde økonomen Tyler Cowen besøg af science fiction-forfatter Andy Weir i sin podcast:

Cowen: »Hvis du tænker over spørgsmålet om kulturel assimilation, tror du så, at en havfrue eller en havmand ville have nemmest ved at blive integreret i samfundet?«

Så er der en lille pause.

Weir: »Du mener … Vil du have mig til at vælge mellem en havfrue og en havmand?«

Cowen: »Hvem ville have det lettest?«

Kun Tyler Cowen stiller sådan et spørgsmål. På papiret er podcasten, Conversations with Tyler, en simpel snak mellem to personer, men Cowen får det altid til at eksplodere. På sin egen småautistiske facon er han blevet en af de stærkeste interviewere i podcastsfæren.

Han er et ubegribeligt renæssancemenneske, der – som LA Times har formuleret det – kan »tale om haitianske voodooflag, iransk film, Hongkongs gastonomi, abstrakt ekspressionisme, musik fra Zair og mexikansk folkekunst«.

Og samtalerne ender altid på den højeste hylde: Hvad er moral? Hvordan skal vi indrette det globale handelssystem? Hvad er fremtiden for planetens økosystem? Og nå ja, så taler han med de mest elektriske hjerner i verden: Dani Rodrik, Jonathan Haid, Charles C. Mann …

Det lyder måske rodet, men er det ingenlunde. Cowen lefler aldrig for publikum – her er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Han indleder altid med at sige: »Det her er ikke den samtale, du gerne vil have med min gæst. Det er den samtale, jeg vil have.« Og det er netop det, jeg gerne vil have.

Serie

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
 • Nogle gange er podcastreferatet bedre end tv-programmet

  16. februar 2018
  Man behøver ikke levende billeder for at nyde tv; et podcastreferat kan være endnu bedre. Det er tilfældet med den morsomme, veloplagte podcast Bride and Doom, som gennemgår den amerikanske udgave af Gift ved første blik afsnit for afsnit
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her