Læsetid: 21 min.

Et imperium i vinterdvale

Hvis russerne får en ny leder, kan det være, han vil ændre på alt. Men russerne ved også, at tingene ikke behøver at blive bedre af den grund. De ved, hvad de har med Putin, men de ved ikke, hvad de får. Erika Fatland begiver sig ud på en 9.000 kilometer lang odyssé med den transsibiriske jernbane for at finde ud af, hvad russerne i virkeligheden mener om Putin
Hvis russerne får en ny leder, kan det være, han vil ændre på alt. Men russerne ved også, at tingene ikke behøver at blive bedre af den grund. De ved, hvad de har med Putin, men de ved ikke, hvad de får. Erika Fatland begiver sig ud på en 9.000 kilometer lang odyssé med den transsibiriske jernbane for at finde ud af, hvad russerne i virkeligheden mener om Putin

Christian Belgaux

9. marts 2018

Ikke så snart er toget rullet ud fra Jaroslavskij-stationen i Moskva, før de fleste passagerer falder i dyb søvn. Eftermiddagen glider over i skumring. De grå forstæder bliver til endeløse, hvide sletter, og solen forvandler sig til en orange tallerken, som snart forsvinder bag fyrretræstoppe. Dermed bliver også landskabet væk. Det er, som om nogen har trukket en mørk sæk ned over toget.

Først mange timer senere ud på aftenen vågner enkelte medpassagerer til live. De gnider sig i øjnene, strækker sig dvaske, sjosker ud på toilettet og kommer tilbage iført behageligt, mere løstsiddende tøj. Så lunter de hen til samovaren, fylder varmt vand i deres tekrus, gumler på deres madpakke, før de krøller sig sammen under lagnet og sover videre.

At 50 mennesker kan være så stille, er næsten ikke til at tro.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
  • Mikkel Lambert
  • Steffen Gliese
  • Ervin Lazar
  • Sidsel Jespersen
Hans Aagaard, Mikkel Lambert, Steffen Gliese, Ervin Lazar og Sidsel Jespersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu