Læsetid: 4 min.

Kids News er død, men håbet for børneavisen og det den repræsenterer lever

Berlingskes Kids News lukker. Og med det forsvinder en prisvindende avis, der på solidarisk og begejstret facon så børn som deltagere i de store samtaler og medskabere af deres helt egne
I modsætning til Weekendavisens tillæg Faktisk, der i høj grad er skrevet til børn, som de voksne weekendavislæsere ville ønske, de var, så er Kids News skrevet i dialog med børn. Her er det fra præsentationen af Kids News i 2014.

I modsætning til Weekendavisens tillæg Faktisk, der i høj grad er skrevet til børn, som de voksne weekendavislæsere ville ønske, de var, så er Kids News skrevet i dialog med børn. Her er det fra præsentationen af Kids News i 2014.

Nikolai Linares

9. marts 2018

Lørdag formiddag i forrige uge lagde jeg et billede af min niårige datter på Instagram. Eller faktisk kan man bare lige se hårtoppen. Resten af hende er skjult bag et eksemplar af Kids News, Berlingskes avis for børn. I teksten til opslaget skrev jeg: »Tak til Berlingske for at fremelske en ny generation af avislæsere.«

Onsdag i sidste uge fortalte Anders Krab-Johansen så, at noget af det første, han gør som ny koncernchef for Berlingske Media, er at lukke Kids News fuldstændig. Og så i øvrigt afskedige 93 mennesker. En trist dag for publicister i almindelighed og for børn i særdeleshed. Kids News fik kun knap fire år. Det er umådeligt trist.

For Kids News var, og er heldigvis lidt endnu, en avis skrevet på barnets præmisser. I modsætning til Weekendavisens tillæg Faktisk, der i høj grad er skrevet til børn, som de voksne weekendavislæsere ville ønske, de var, så er Kids News skrevet i dialog med børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Til gengæld har de beholdt Anne Sofie Hermansen. Held og lykke med det, Berlingske. I får brug for det.

Steffen Gliese

Lige nu er der en virkelig vigtig debat om medierne i Mennesker og Medier på P1: at vi skal væk fra det blændværk, der hedder 'objektiv journalistik'!
Og selvfølgelig skal vi det! Det findes jo ikke, der findes kun blindhed for eget udsigelsespunkt - og kun ved at være bevidst og åben om dette kan man levere troværdig journalistik og finde meningsfæller.
LO må genrejse A-pressen, det kan ikke gå for hurtigt.

Hvis objektiv journalistik ikke eksisterer, hvad skal vi så med de traditionelle medier? Hvis vi ønsker at høre subjektive holdninger og finde meningsfæller, så kan vi jo bare gå på facebook eller instagram eller følge en blogger, der siger det, vi ønsker at høre - helt gratis.