Læsetid: 4 min.

De seksuelle overskridelser i 1970’erne er gemt bag filmene

Hvis film er portrætter af moral og tidsånd, så står det klart, at de mørke sider af 1970’erne grænseoverskridende seksualmoral var noget, filmkunstnerne godt vidste, at de skulle gemme bag kameraerne
23. marts 2018

Stakkels 1970’erne, sådan som de blev repræsenteret af filminstruktør Christian Braad Thomsen på landsdækkende tv i et indslag i Deadline sidste fredag.

Weekendavisens journalist Søren K. Villemoes havde i sin avis skrevet et indlæg med eksempler på, at den fortrængte bagside af 68-generationens seksuelle frigørelse var intelligentsiaens insisteren på at udhviske eller i hvert fald udforske grænserne mellem børne- og voksenseksualitet.

Anledningen var TV 2 og Politikens kæmpe og ubehagelige afdækning af to pædagoguddannede filminstruktørers grove seksuelle krænkelser og voldtægter af mindreårige skuespillere begået før og under optagelserne af en række ikoniske ungdomsfilm.

Ingen greb ind dengang. »Alt var tilladt, og hvis man gik ind for regler, så var man en idiot,« som Anders Lund Madsen har sagt til TV 2 om tidens frigørelsestrang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu