Læsetid: 2 min.

Skak i Berlin: Fribonden er en farlig forbryder, der hører hjemme bag lås og slå

Det blev en drømmestart for Mamedyarov i åbningsrunden til kandidatturneringen, der afgør, hvem der skal udfordre verdensmester Magnus Carlsen til november. Den aserbajdsjanske stormester vandt nøglepartiet mod den russiske VM-finalist fra 2016
Den karismatiske aserbajdsjaner Shakhriyar Mamedyarov besejrede Magnus Carlsens udfordrer i VM-matchen i New York 2016, russeren Sergej Karjakin.

Den karismatiske aserbajdsjaner Shakhriyar Mamedyarov besejrede Magnus Carlsens udfordrer i VM-matchen i New York 2016, russeren Sergej Karjakin.

Sebastian Wells

14. marts 2018

Forsigtighed plejer at være en kardinaldyd i internationale skakturneringer, og det er ikke noget særsyn, at de fleste, hvis ikke alle, partier i åbningsrunden slutter med remis. Men i kandidatturneringen i Berlin endte kun et enkelt af de fire opgør i første runde med, at de to modstandere tændte fredspiben (Aronian og Ding Liren). I de tre øvrige fik man en vinder.

I det rent russiske opgør mellem eksverdensmester Kramnik og Grischuk vandt førstnævnte i overbevisende stil, ligesom partiet mellem de amerikanske stormestre Caruana og Wesley So også fandt en afgørelse: Caruana sejrede med de hvide brikker.

Mere opsigtsvækkende var det, at den karismatiske aserbajdsjaner Shakhriyar Mamedyarov besejrede Magnus Carlsens udfordrer i VM-matchen i New York 2016, russeren Sergej Karjakin. Det skete endda med de sorte brikker – at spille sort er et handicap, der på dette niveau kan sammenlignes med at have udebane i topfodbold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu