Læsetid: 3 min.

»Der er stor forskel på at opkræve licens og at opkræve en p-bøde«

Sidste tur med pejlevognen. I 28 år har Birker Andersen stemt dørklokker som licensinspektør. Han kommer til at savne mødet med borgerne – men ikke de vrisne licensmodstandere. Her fortæller han om jobbet
26. marts 2018

Jeg plejer at køre ud en tre-fire-fem timer. Så gider man heller ikke mere. Det er freelancearbejde, så det er meget fleksibelt. I gamle dage tog vi rundt til alle husstande, men på et tidspunkt kom der et system, hvor vi fik oplyst de adresser, der ikke betalte licens. Så kørte man efter dem. Der er mange forklaringer. En hel del kender ikke reglerne eller er måske lige flyttet til Danmark. Andre gange kan det være ægtefæller, der er blevet adskilt, hvis den ene part for eksempel er kommet på plejehjem.

Det største problem er uvidenhed. Der er selvfølgelig dem, der ikke vil betale, men nogle siger: Jeg ser ikke DR, jeg streamer og alt muligt andet. Hos de unge mennesker er der især en uvidenhed om, hvad forældrene betaler, og hvad det vil sige at flytte hjemmefra. Men der er jo også dem, der vitterligt ikke benytter DR, og som nu pludselig er tvunget til at betale over skatten. De bliver nok utilfredse ...

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ib Christensen

Jeg husker stadig den mand DR sendte til min dør. Især husker jeg hans skadefro grin da han udtalte "man kan slet ikke få internetforbindelser der ikke er licenspligtige"!

Claus Nielsen, David Zennaro og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar