Satire
Læsetid: 1 min.

Test dig selv: Hvilken krimitype er du?

Er du den moralske læser, der tager afsted for at bakke op om krimiforfattere, der tør tænke ud over døde kvinder på kødkroge, eller går du selv med en ikke så hemmelig drøm om at skrive Danmarks næste kriminalbestseller?

Mikkel Lock Svendborg

Kultur
16. marts 2018

Nordeuropas største krimifestival står for døren. Forfattere, forlag, krimielskere og amatørdetektiver valfarter til statsfængslet i Horsens – med hver deres motiv og (måske) skumle bagtanker. 

Du har sikkert allerede pakket luppen, notesbogen og deerstalkeren. Du har placeret alle de andre messegængere i dit private forbrydergalleri. Nu mangler du bare at opklare, hvilken krimitype, du selv er.

Er du den moralske læser, der tager afsted for at bakke op om krimiforfattere, der tør tænke ud over døde kvinder på kødkroge, går du selv med en ikke så hemmelig drøm om at skrive Danmarks næste kriminalbestseller, er du mest til mord i virkeligheden, eller er du den rastløse krimilæser, der først og fremmest er på messen for at møde andre nørder?

Krimi 2018

Litteraturen har altid forsøgt at sætte kriminalsager i forbindelse med en dybere samtidsanalyse – for måske er det gåderne, der gør os i stand til at leve i et gennemrationaliseret samfund. Vi sætter fokus på krimien som et pusterum i en verden præget af usikkerhed og frygt for fremtiden, men også på hvordan virkelighedens efterforskere læser krimien, og så anmelder vi 19 krimier – blandt andet ’Rosernes torne’ skrevet af Stephen King i fællesskab med hans søn.

Andre artikler i dette tillæg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Tog testen. Resultat: Du er gået forkert, skynd dig væk!

Jeg læser ikke krimier. Det er nutidens svar på konservativ, bagstræberisk og heteronormativ triviallitteratur. Og så er det en genvej for narcisstiske og håbefulde ungmøer om at skabe sig et navn. Mere er der ikke at sige om det.