Læsetid: 3 min.

Forfatter til hjemstavnsroman: »Man er villig til at sælge alt for at skrive«

Thomas Korsgaard debuterede i 2017 med sin hjemstavnsroman ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’, i denne serie fortæller han om mikrolån, skodlejligheder og telefonsælgerjob
»Problemet med penge og kunst er jo, at man et eller andet sted, gerne skriver sine bøger gratis, fordi det er så vigtigt for en. Det er ens hjerteblod. Jeg er nærmest villig til at sælge alt min inventar for at skrive, men det går jo ikke.« siger Thomas Korsgaard.

»Problemet med penge og kunst er jo, at man et eller andet sted, gerne skriver sine bøger gratis, fordi det er så vigtigt for en. Det er ens hjerteblod. Jeg er nærmest villig til at sælge alt min inventar for at skrive, men det går jo ikke.« siger Thomas Korsgaard.

Mikkel Berg Pedersen

16. april 2018

»Jeg sørger for at holde mine udgifter nede. Det er en telefonregning, husleje og mad, og det er det. Da jeg fik antaget min første bog, fik jeg et forskud, og det fik mig i gang med min nye roman. Derefter fik jeg statens kunstfonds arbejdslegat på 50.000 kroner. Det er vel og mærke et beløb, som man skal betale skat af. På grund af mine lave udgifter kunne jeg holde fri i fem måneder. Også fra oplæsninger og arrangementer. I efteråret måtte jeg igen tage ud og læse op, hvilket var ekstremt frustrerende, fordi jeg var i gang med en ny roman. Derfor tog jeg også et telefonsælgerjob, mens jeg boede i Aarhus. Det var bare for at have lidt på kistebunden. Det sikrede mig en tryghed, der gjorde, at jeg kunne få skrevet bogen færdig. Lige nu går jeg bare og venter på statens kunstfond. Det er det meste nervepirrende tidspunkt på året. Man ved jo ikke om man får et legat, eller om man bliver vildt forsinket, fordi man skal ud og søge et job.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Hans Aagaard
Steffen Gliese og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Steen Jensen

Det er da en fin lille artikel om forfatteren Thomas Korsgaard, men jeg mangler anmeldelsen af hans sidste bog: En dag vil vi grine af det.