Nyhedsbrev
Læsetid: 1 min.

Vi giver dig overblik over de vigtigste bøger, debatter og litterære begivenheder

Det er i litteraturen, du kan blive lidt klogere på verden og eksistensen. Tilmeld dig litteraturredaktørens nyhedsbrev og få de vigtigste historier, bøger og debatter præsenteret i din indbakke hver fredag
Det er i litteraturen, du kan blive lidt klogere på verden og eksistensen. Tilmeld dig litteraturredaktørens nyhedsbrev og få de vigtigste historier, bøger og debatter præsenteret i din indbakke hver fredag

Emilie Lærke Henriksen, Sigrid Nygaard

Kultur
5. april 2018

Litteraturen er fuld af gode historier. Derfor interviewer Information forfattere og skriver artikler om de nyeste udviklinger og analyserer på tendenser inden for litteraturen. Og det er derfor, vi hver uge anmelder de vigtigste aktuelle bøger inden for skøn- og faglitteratur.

Men litteraturen rummer også altid en anden replik til verdens gang og vores måde at indrette samfundet på.

Når der er en stor politisk begivenhed i verden, spørger vi derfor, hvad litteraturen – og det gælder både den helt nye og den klassiske – mon har at tilbyde af viden og indsigt?

Litteraturen finder nemlig ikke sted i noget lukket kredsløb. Den skrives både i livtag med en presserende virkelighed og i en løbende dialog med fortidens mestre. Derfor vil vi altid også kigge længere ud i horisonten og måle nutidens litterære præstationer med fortidens. Vi vil til stadighed gøre klassikerne levende igen for nye læsere og søger hele tiden mod de sprækker i virkeligheden, hvor litteraturen kan få et andet ord indført.

Der sker både i vores ugentlige bogtillæg og i vores litteraturnyhedsbrev, hvor litteraturredaktør Peter Nielsen hver fredag præsenterer og kommenterer de vigtigste anmeldelser, nyheder og debatter fra litteraturens verden. Tilmeld dig her og få dit ugentlige litterære perspektiv i indbakken.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Peter Nielsen - skal det forstås sådan, at litteraturnyhedsbrevet vil indeholde andet og mere end papiravisen og eller information.dk?

Martin Ingolf

Hej Maj-Britt,
Bedre sent end aldrig: Litteraturnyhedsbrevet er helt sit eget med indhold, du ikke finder andre steder. Så svaret på dit spørgsmål er JA!