Læsetid: 11 min.

Goodiepal er en trojansk hest, der smugler nye stemmer ind i varmen

Kultkunstneren Goodiepal har med orkestret GP&PLS bevæget sig ud af avantgardetågen og fundet en klar, konkret politisk stemme. Det er ikke kun kunst, det er også aktivisme. ’Aktivkunst’ kalder de det selv
GP&PLS udgav i marts 2017 pladen ’Pro Monarkistisk Extratone’. En udgivelse med en potent, utvetydig kritik af Danmark og Europas behandling af flygtninge. En kritik, som orkestret tog konsekvensen af, da de efterfølgende rejste til Serbien for selv at hjælpe mennesker på flugt.

GP&PLS udgav i marts 2017 pladen ’Pro Monarkistisk Extratone’. En udgivelse med en potent, utvetydig kritik af Danmark og Europas behandling af flygtninge. En kritik, som orkestret tog konsekvensen af, da de efterfølgende rejste til Serbien for selv at hjælpe mennesker på flugt.

Peter Nygaard Christensen

6. april 2018

»Inden vi tog af sted, lavede vi en plade, der i høj grad var politisk, og man kan sige, at rejsen var en konsekvens af at have sagt nogle ting,« siger Oliver Laumann.

Jeg sidder på en café på indre Nørrebro med Oliver Laumann og Nynne Roberta Pedersen Pedersen.

De er begge to med i bandet GP&PLS, der i marts sidste år udgav pladen Pro Monarkistisk Extratone. En udgivelse med en potent, utvetydig kritik af Danmark og Europas behandling af flygtninge. En kritik, som orkestret tog konsekvensen af, da de efterfølgende rejste til Serbien for selv at hjælpe mennesker på flugt.

Albummet kredser om et fremtidssagn.

Det er en hyldest til en egenhændig, handlekraftig monark, der gør det rigtige i en tid, hvor ingen andre gør. Danmarks kommende konge, Frederik 10., »går helt amok«, sejler Kongeskibet ned til det græske øhav og hiver en helt masse flygtninge op af vandet. Han har hverken brug for regeringen eller Folketinget, Inger Støjberg eller Mette Frederiksen. Kong Frederik afskaffer det moralsk forvirrede demokrati og genetablerer enevældet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu