Læsetid: 2 min.

Guide: Sådan sletter du din facebookprofil

Det er markant sværere at slette en profil på Facebook end at oprette en. Her er en brugervejledning, der trin for trin viser, hvordan du alligevel kommer væk
Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud af Facebook. Men umuligt er det ikke.

Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud af Facebook. Men umuligt er det ikke.

Stephen Lam

9. april 2018

Efter vi i weekenden skrev om alternativerne til Facebook, har flere læsere efterspurgt en konkret guide til, hvordan man kommer ud af det sociale netværk. Og det er forståeligt nok, for Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud.

Før du sletter din profil, kan du med fordel overveje at downloade en kopi af al din data.

Log ind på Facebook, klik på pilen i øvre højre hjørne og vælg knappen ’Indstillinger’. Klik allernederst i foldemenuen på ’Download en kopi af dine Facebook-data’. Klik herefter på ’Start mit arkiv’, indtast din adgangskode, og klik igen på ’Start mit arkiv’.

Så går der en rum tid – måske nogle timer – indtil du modtager en mail med et downloadlink til mappen med al din data. Når den er downloadet, er du sikker på, at du selv har overblikket over, hvad Facebook ved om dig. Downloadlinket virker af sikkerhedshensyn kun et par dage.

Herefter kan du gå til selve sletteprocessen.

Og den er som sagt overraskende besværlig – for der er slet ikke nogen ’slet’-knap. Men du kan søge den frem. Når du er logget ind, kan du klikke på spørgsmålstegn-ikonet i øvre højre hjørne og i søgefeltet indtaste ordene: »slet konto«. Så kommer der en liste med søgeresultater. Vælger du den første – ’Hvordan sletter jeg min konto permanent? – udfolder der sig en lille tekst, hvor Facebook advarer om konsekvenserne ved at slette sin konto (»Vær opmærksom på, at du ikke vil kunne aktivere din konto igen« osv.).

Sidst står der: »Hvis du efterfølgende ønsker at slette din konto permanent uden mulighed for at genoprette den, skal du logge på din konto og fortælle os om det«. Ordene »fortælle os om det« er Facebooks slet-knap. Klik på dem.

Så kommer du til en ny side, hvor du kan klikke på en blå knap med teksten ’Slet min konto’. Gør det, indtast dit kodeord, og indtast de forvredne bogstaver eller numre i den såkaldte CAPTCHA.

Voila, så er din anmodning om at blive slettet modtaget.

Men din profil er endnu ikke slettet, for det er kun en anmodning, du har sendt. Selve processen tager flere dage, og hvis du i løbet af den periode logger ind igen, bliver anmodningen uden videre annulleret. Derfor skal du sørge for afholde dig fra at logge ind igen – ikke mindst fra andre browsere eller fra din mobiltelefon.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Jens Thaarup Nyberg
  • Jakob Trägårdh
Flemming Berger, Jens Thaarup Nyberg og Jakob Trägårdh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ja, det er jo fint nok. Sikkert?

Men hvad så med alle os, det store flertal (små 5.000.000.000 mennesker) der ikke er 'på' Fakebook og som ikke desto mindre får vores internetadfærd kortlagt i rent ud sagt hoved og røv af selvsamme Fakebook? Vi kan jo ikke 'gå ind på vores profil etc. etc.... Eller hvad?

Er der nogen, der ved noget om det, så lad os endelig høre fra jer.