Læsetid: 2 min.

Hårdtarbejdende digter: »Jeg tjener nærmest ikke noget«

Forfatteren Glenn Christian er aktuel med bogen ’Månen atlas over sandparken avenue’. Her fortæller han om, hvor svært det er at leve som forfatter, hvis man ikke skriver krimier
17. april 2018

»Jeg arbejder 22 timer om ugen på en folkeskole. Det har jeg gjort i et års tids. Derudover underviser jeg på Københavns Kunstskole. Det er kun en gang om ugen, fordi mange i det her miljø flyver om den samme lort. Så det er ikke noget jeg bliver rig af.«

»Jeg er ikke en af dem, der læser digte op en gang om ugen. Jeg kan simpelthen ikke indregne oplæsninger som en del af min økonomi. Lige nu kører det meget godt, men det er umuligt at regne med. Jeg er også en af dem, der siger ja til at læse gratis op.

Jeg er meget ydmyg, og jeg er ikke god til at spørge til penge som det første. Det er også derfor, jeg bliver nødt til at have et job ved siden af. For det jeg tjener som forfatter, ville jeg simpelthen ikke kunne bo i København. Jeg har også et barn, så det er ikke bare regninger, det handler om.«

»Jeg har lige udgivet en bog på Gyldendal, men det er jo ikke en stor samtidsroman. Jeg kan dog se, at der er en lidt større reception på den end mine forrige bøger, der er udkommet på mindre forlag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu