Læsetid: 5 min.

Iben Mondrup: »Jeg ved, hvor det skal ende. Det har jeg aldrig prøvet før«

Begyndelser kan være svære, men ofte er slutspurten endnu værre. I serien ’De næsten færdige’ har Lone Nikolajsen mødt forfatter Iben Mondrup, mens hun arbejder på at få sit hidtil mest omfattende romanprojekt gjort færdigt, fuld af forventningspres, præstationsangst og arbejdsglæde
»De sidste tre-fire måneder har på mange måder været et helvede,« siger Mondrup om arbejdet med at færdiggøre sin sjette og hidtil længste bog, der skildrer faren Jens, hans bror og deres fælles opvækst fra efterkrigstidens Frederikshavn op til 1973.

»De sidste tre-fire måneder har på mange måder været et helvede,« siger Mondrup om arbejdet med at færdiggøre sin sjette og hidtil længste bog, der skildrer faren Jens, hans bror og deres fælles opvækst fra efterkrigstidens Frederikshavn op til 1973.

Peter Nygaard Christensen

30. april 2018

Der er to uger til, at Iben Mondrup skal aflevere et færdigt manuskript til sin redaktør. Romanen, hun skriver på, er hendes sjette og hidtil længste. Den har arbejdstitlen Drengene og skildrer faren Jens fra hendes to foregående romaner (Godhavn fra 2014 og Karensminde  fra 2016), hans bror og deres fælles opvækst fra efterkrigstidens Frederikshavn op til 1973. Jeg besøger Iben Mondrup i hendes lejlighed i København, hvor hun arbejder.  

»De sidste tre-fire måneder har på mange måder været et helvede,« fortæller Mondrup. 

»Jeg har været usikker på, om jeg kunne løfte opgaven. Jeg vågner op med hele min krop i alarmberedskab og tænker: Jeg kan ikke. Når jeg ser på mit skrivebord, som står ved siden af sengen, får jeg ondt i maven. Det er uanset, at jeg har en redaktør og nogle medlæsere, der følger mig tæt og siger, det er godt, det jeg skriver.« 

Forfra hver morgen

– Hvor kommer modstanden fra?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Når der tales om en roman-serie ville det være på sin plads at redegøre for de foregående bind.
Ellers har læseren ingen forudsætninger.
Jeg er klar over at der fokuseres på den kreative proces, men jeg falder af når jeg ikke ved hvad der tales om.
Det kunne være en parkeringsplads i Udby.