Læsetid: 2 min.

Per Stig Møller advarer mod at flytte Radio24syv ud af København

Arkitekten bag Radio24syv, den tidligere konservative kulturminister Per Stig Møller, kalder den københavnerbaserede taleradio for en historisk succes og advarer mod at kaste kanalen ud i en usikker fremtid ved at insistere på en udflytning
Tidligere kulturminister Per Stig Møller mener, at Radio24syv har vist sin berettigelse de seneste otte år ved at bidrage til en styrkelse af pluralismen i det danske mediebillede

Tidligere kulturminister Per Stig Møller mener, at Radio24syv har vist sin berettigelse de seneste otte år ved at bidrage til en styrkelse af pluralismen i det danske mediebillede

Thomas Lekfeldt

4. april 2018

Dansk Folkeparti har gjort udflytningen af Radio24syv til en mærkesag i de igangværende medieforhandlinger. Men det vil være en fejltagelse at tvinge kanalen ud af København, mener Per Stig Møller, der som tidligere konservativ kulturminister var hovedarkitekten bag ’Radio Møller’, som kanalen oprindelig blev kaldt.

»Selvfølgelig kan man, når man skal lave den næste udbudsrunde, beslutte, at hovedsædet skal ligge uden for København. Men så bliver det ikke det 24syv, vi kender. Og man risikerer at kaste kanaltilladelsen ud i noget, som vi ikke ved om vil blive en succes,« siger han.

Han mener, at Radio24syv har vist sin berettigelse de seneste otte år ved at bidrage til en styrkelse af pluralismen i det danske mediebillede.

»Tanken med den nye taleradiokanal var oprindeligt at få flere til at interessere sig for samfunds- og kulturstoffet i bred forstand ved at skabe et alternativ til P1. I dag har Radio24syv knap 500.000 lyttere, mens P1 har 700.000, så det må i høj grad siges at være lykkedes,« siger Per Stig Møller.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl har kaldt udflytningen af Radio24syv for »et meget vigtigt krav« i de igangværende medieforhandlinger. Men tirsdag i denne uge slog De Konservatives medieordfører Naser Khader fast, at partiet ikke har i sinde at lægge stemmer til en eventuel udflytning af kanalen. Det glæder Per Stig Møller, der mener at Radio24syv allerede lever op til sit motto om at være »hele Danmarks taleradio«.

»Oprindeligt sagde man, at det bare var en radiokanal for folk på Østerbro, men det er jo ikke sandt. For mig bekendt har Radio24syv i dag flere lyttere i Jylland end P1 har,« siger han.

I det hele taget har Radio24syv haft en positiv afsmitning på P1 i den tid, kanalen har eksisteret, mener Per Stig Møller.

»Jeg synes, de har vist, at man kan gøre tingene på en anden måde end P1. De er ofte mere aktuelle end Danmarks Radio, fordi de laver mere direkte radio. Hvor P1 ofte har præg af at være lidt et tidsskrift, hvor man sætter den ene artikel ind efter den anden, udfolder Radio24syv sig mere som et dagblad.«

–Hvordan mener du?

»Radio24syvs programmer er tit lavet direkte fra studiet. Det er dagens begivenheder, man kan høre om, hvorimod P1 ofte lægger forproducerede programmer oven på hinanden, som man gør i et tidsskrift. Retfærdigvis har P1 lavet mere direkte radio, siden 24syv kom til, men det viser jo bare, at konkurrencen har fået alle til at oppe sig,« siger den tidligere kulturminister.

Ifølge Mediawatch støtter Socialdemokratiet forslaget om en udflytning af Radio24syv, mens kulturminister Mette Bock (LA) siger til DR, at hun vil afvente regeringens udspil, før hun ønsker at kommentere på sagen. Det ventes at ske senest i næste uge.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Hr. Per Stig Møller hvad med at høre P1 før du kommer med din analyse til fordel for din Radio Møller , som du trumfede igennem med et lille flertal i Folketinget og for licenspenge og med en 10 års kontrakt så den ikke kunne nedlægges ved et regeringsskifte.

Jeg vil ikke kritiserer Radio Møller, da jeg aldrig har hørt den - fordi den blev trumfet i gennem med et lille flertal og betalt af licensbetalerne. Men P1 har mange direkte programmer og flere hvor lytterne er aktive deltagere og kommer med forslag til udsendelserne - så den med mange forproducerede programmer er noget overdrevet. For at folk kan høre udsendelserne bliver de genudsendt i aften og nattetimerne og herudover kan de høres, når man vil ,over nettet.
Derudover har P1 nogenlunde det samme antal lytter som før Radio Møller - så mon ikke der bare er flere der høre radio i dag - mon ikke en del har opgivet TV og kun høre radio.

Klart at DF vil have alt der fremmer tænkning og debat længst muligt væk. Måske kunne man flytte DR til færøernen, eller noget :p

Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar

Jeg respekterer faktisk Per Stig - men lige her flugter hans udmelding med hans CV:

Født på Frederiksberg.
Stud fra Frederiksberg.
Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet
Valgt ind for Københavns Amtskreds

Beklager - men jeg kan ikke huske en eneste gang hvor Per Stig har været noget andet end politiker for Hovedstaden....

Jeg vil vædde på, at han har brugt mere tid i Paris end i Århus....

Og det er lige netop problemet.

Dorthe Fauerholdt, Bjarne Frederiksen, John Poulsen, Karsten Lundsby og Maria Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Radio 24/7 er en radiostation med bid i. Hold fingrene væk fra min foretrukne kanal!

Tue Romanow, Oluf Husted, Dagmar Holdensen, Jørn Andersen, Vibeke Hansen og Margit Tang anbefalede denne kommentar

Radio 24-syv er ikke en historisk succes, eller en succes overhovedet. Men den er vel det eneste Per Stig Møller nogensinde har opnået, så klart at han klamrer sig til den. Dog virker det ikke rimeligt at skatteyderne skal betale så mange millioner om året for at pleje en gammel mands ego.

Dorthe Fauerholdt, John Poulsen og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

Det er svært at se nogen rationel begrundelse for at “udflytte” noget som helst.

Henrik Günther, Carsten Munk, Svend Erik Hansen, Karsten Lundsby, Margit Tang, Jens Winther, Kim Folke Knudsen, Hans Aagaard og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar

"Det er svært at se nogen rationel begrundelse for at “udflytte” noget som helst."

Man ku' jo flytte store dele af Finansministeriets, Indenrigsministeriets og undervisningsministeriets centraladministrationer ud i landet. Flyr generalisterne og bevar specialisterne. Det vil give mening.

Christian De Thurah

Udflytning giver mening, hvis det betyder, at den pågældende institution, styrelse, eller hvad det nu er, kommer til at fungere bedre. Det er den eneste rationelle begrundelse, jeg kan se, og det er vist ikke det hensyn, der har været det fremherskende hidtil. At det skulle bringe nationen i bedre “balance” at flytte eksempelvis fem stillinger til Bornholm, er jo det rene vås.

Carsten Munk, Svend Erik Hansen, Karsten Lundsby, Margit Tang, Mie Christensen, Jens Winther, René Arestrup og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

Det er ganske pudsigt, at det skal hedde sig, at man flytter Radio 24-syv langt væk, hvis stationen flytter til Aarhus. Aarhus ligger mere centralt i landet end København, så rent geografisk vil det nærmere medføre en centralisering end en udflytning.

René Arestrup

Ku' vi ikke flytte DF til Anholt?

Torben Bruhn Andersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Winther og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Det er blevet en fiks ide for DF, at alle arbejdspladser skal ligge i Jylland og ihvertfald ikke i København. Partiet opfører sig som den russiske hær i Østtyskland. Arbejdspladserne skal demonteres og med djævelens vold og magt flytte derhen, hvor det behager DF ledelsen.

Tilbyder DF deres mange vælgere på den københavnske Vestegn gratis transport til arbejdspladsen, når denne efter DF´s anvisning og ordre er tvangsforflyttet til Jylland ?

"Det er blevet en fiks ide for DF, at alle arbejdspladser skal ligge i Jylland og ihvertfald ikke i København"

Jeg synes nu det er i orden at flytte arbejdspladser ud af København. Så kan det være at debatten om betalingsmur (eller andre tiltag der gør hverdagen dyrere og mere besværlig for det arbejdende folk der har behov for transport) forsvinder helt.

René Arestrup

Det er vel kun i orden at flytte arbejdspladser ud af København i det omfang det giver solid samfundsmæssig mening, altså bedre og billigere forskning, forvaltning, service m.m.
Det forekommer imidlertid ikke som om, at det er den slags kriterier, der ligger til grund for DF's og regeringens udflytnings-iver. Snarere virker det som om, at regeringen og DF spekulerer i primitiv provins populisme i et forsøg på at befæste deres respektive vælgerbaser.
Jeg skal ikke kloge mig på de samfundsøkonomiske konsekvenser af udflytningen, men mit instinktive gæt vil være at vi, som samfund, får ringere og dyrere forskning, forvaltning og service.