Læsetid: 5 min.

»Regeringens medieudspil er som taget ud af en ideologisk drejebog«

En tyk, blå linje løber igennem det udspil, som VLAK-regeringen i går lagde frem til de kommende medieforhandlinger. Udover færre penge til danskproduceret indhold tegner der sig en bevægelse fra stat til marked, fra nationalt til regionalt og fra gamle til nye medier. »Et ideologisk opgør med den eksisterende mediekultur,« kalder en professor i kommunikation regeringens markante udspil
De betragtelige besparelser på den samlede støtte til danskproduceret indhold behøver ifølge kulturminister Mette Bock ikke at gå ud over det samlede public service-niveau. Det forklarede hun på pressemøde torsdag, hvor hun præsenterede regeringens medieudspil.

De betragtelige besparelser på den samlede støtte til danskproduceret indhold behøver ifølge kulturminister Mette Bock ikke at gå ud over det samlede public service-niveau. Det forklarede hun på pressemøde torsdag, hvor hun præsenterede regeringens medieudspil.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

6. april 2018

Mindre stat, mere marked. Mindre København, mere provins. Mindre gammelt, mere nyt. Og generelt færre penge at lave indhold for. Nogenlunde sådan kan det medieudspil, som kulturminister Mette Bock (LA) i går fremlagde i Kulturministeriet i København, opsummeres.

»Danskernes mediebrug er under massiv forandring,« sagde hun under sin fremlæggelse.

Og forandringer er der rigeligt af i det nye udspil. Ud over at DR, som det længe har været kendt, skal barberes med 20 procent, foreslår VLAK-regeringen at slanke Radio24syv med 33 procent, at sælge 40 procent af TV 2 og spare yderligere to procent årligt på TV 2’s regioner.

Til gengæld bliver public service-puljen mere end seksdoblet for at styrke privatproduceret indhold, mens den lokale og regionale nyhedsformidling skal tilgodeses med en omfordeling af mediestøtten og en ny pulje til distrikts- og ugeaviser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er et nøgleforlig. Læg mærke til den facon, Alliancen blev afvist i debatten i spørgsmålet omkring forskellen på at generere overskud i en privat medievirksomhed og en public service kanal. "Sludder" blev der lukket ned med, da en formulering om dette blev forsøgt formuleret. Men overskud er jo ikke det samme i sådanne to, ligesom forholdene om overskud også er forskelligt i den private sektor kontra den offentlige sektor generelt. De er midt i en meget hård kamp om informationssamfundets nøgle, digitalisering og ejerskab dertil.

Torben K L Jensen

Forskellen er overskuelig. Den ene betragter mediestøtte som en investering den anden som en unødvendig udgift. DR er fakta-baseret mens TV2 er holdningsbaseret og ovenover alting tynger DJØF hele debatten.