Guide
Læsetid: 2 min.

Sådan sletter du din facebookprofil

Det er markant sværere at slette en profil på Facebook end at oprette en. Her er en guide, der trin for trin viser, hvordan du sletter din facebookprofil alligevel
Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud af Facebook. Men umuligt er det ikke.

Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud af Facebook. Men umuligt er det ikke.

Stephen Lam

Kultur
9. april 2018

Efter vi i weekenden skrev om alternativerne til Facebook, har flere læsere efterspurgt en konkret guide til, hvordan man kommer ud af det sociale netværk. Og det er forståeligt nok, for Mark Zuckerberg og hans kumpaner har gjort det bemærkelsesværdigt svært at tjekke endeligt ud.

Før du sletter din profil, kan du med fordel overveje at downloade en kopi af al din data.

  1. Log ind på Facebook
  2. Klik på pilen i øvre højre hjørne og vælg knappen ’Indstillinger’
  3. Klik allernederst i foldemenuen på ’Download en kopi af dine Facebook-data’
  4. Klik herefter på ’Start mit arkiv’, indtast din adgangskode, og klik igen på ’Start mit arkiv’.

Så går der en rum tid – måske nogle timer – indtil du modtager en mail med et downloadlink til mappen med al din data. Når den er downloadet, er du sikker på, at du selv har overblikket over, hvad Facebook ved om dig. Downloadlinket virker af sikkerhedshensyn kun et par dage.

Herefter kan du gå til selve sletteprocessen.

Og den er som sagt overraskende besværlig – for der er slet ikke nogen ’slet’-knap. Men du kan søge den frem

  1. Når du er logget ind, kan du klikke på spørgsmålstegn-ikonet i øvre højre hjørne og i søgefeltet indtaste ordene: »slet konto«. Så kommer der en liste med søgeresultater.
  2. Vælger du den første – ’Hvordan sletter jeg min konto permanent? – udfolder der sig en lille tekst, hvor Facebook advarer om konsekvenserne ved at slette sin konto (»Vær opmærksom på, at du ikke vil kunne aktivere din konto igen« osv.).
  3. Sidst står der: »Hvis du efterfølgende ønsker at slette din konto permanent uden mulighed for at genoprette den, skal du logge på din konto og fortælle os om det«. Ordene »fortælle os om det« er Facebooks slet-knap. Klik på dem.
  4. Så kommer du til en ny side, hvor du kan klikke på en blå knap med teksten ’Slet min konto’.
  5. Gør det, indtast dit kodeord, og indtast de forvredne bogstaver eller numre i den såkaldte CAPTCHA.
  6. Voila, så er din anmodning om at blive slettet modtaget.

Men din profil er endnu ikke slettet, for det er kun en anmodning, du har sendt. Selve processen tager flere dage, og hvis du i løbet af den periode logger ind igen, bliver anmodningen uden videre annulleret. Derfor skal du sørge for afholde dig fra at logge ind igen – ikke mindst fra andre browsere eller fra din mobiltelefon.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

olivier goulin

Ha ha - det lyder næsten som en rekrutteringstest fra PET

/O

Peter Tagesen

Jeg mener karensperioden for sletning er 14 dage og ikke kun "et par" dage.

Når jeg har overvejet sletning, har jeg måttet google det.

https://www.facebook.com/help/delete_account

Ja, det er jo fint nok. Sikkert?

Men hvad så med alle os, det store flertal (små 5.000.000.000 mennesker) der ikke er 'på' Fakebook og som ikke desto mindre får vores internetadfærd kortlagt i rent ud sagt hoved og røv af selvsamme Fakebook? Vi kan jo ikke 'gå ind på vores profil etc. etc.... Eller hvad?

Er der nogen, der ved noget om det, så lad os endelig høre fra jer.

Finn Jakobsen, Torben Arendal, Maj-Britt Kent Hansen og søren ploug anbefalede denne kommentar

Kurt Nielsen

Du får din færden kortlagt af bl.a. Facebook uanset om du har en konto eller ej. For cookieteknologien er småt forældet og der findes andre metoder til at tracke folks surfvaner.

Hvorfor browseren Firefox har en "Facebook container".

Maj-Britt Kent Hansen

Har aldrig haft Facebook-profil, men jeg har da mine store tvivl om det, man sletter andre steder, f.eks. i Gmail, ikke kun er slettet for mit eget åsyn. Det skulle ikke undre mig spor, om Gmail stadig opbevarer det.

Arne Albatros Olsen

Det findes en måde, som er langt nemmere.
Post et foto med 2 nøgne mennesker , der boller,
og din profil vil blive slettet.

Jacob Mathiasen, jens rasmussen, Hans Larsen, Niels Peter Nielsen, Rolf Andersen, Birte Pedersen, Torben Arendal, Flemming Berger, Finn Rydbjerg, Ib Christoffersen, Palle Yndal-Olsen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Og her er en anvisning på at undgå reklamer der gentages i en uendelighed, selv om jeg har brugt funktionen med ikke at se annoncer fra den pågældende annoncør. Brug funktionen anmeld annonce. Så kommer der ikke annoncer fra den pågældende annoncør mere.

Mig bekendt kan man ikke købe en smartphone hvor Fakebooks app ikke automatisk installeres, når man lægger system på den. Efterfølgende kan man ikke slette app'en, selvom man ikke har noget at bruge skidtet til. "Du kan jo bare 'deaktivere' den", siger de...

Go' morgen min bare r..!