Læsetid: 4 min.

I sidste uge skete der noget stort: Feminismen tjekkede ind på Paradise Hotel

Der skete noget vildt i kvindekampens danmarkshistorie i onsdags. Meget få opdagede det dog, eftersom den skelsættende begivenhed fandt sted i et bedaget realityformat på TV3
Helt gennemgående for de unge paradisoeres snakke om ’Den stærke kvinde anno 2018’ var deres referencer til det, der har fået navnet ’fjerdebølgefeminisme’. Her er nogle af de kvindelige deltagere til forpremiere på årets udgave af realityshowet.

Helt gennemgående for de unge paradisoeres snakke om ’Den stærke kvinde anno 2018’ var deres referencer til det, der har fået navnet ’fjerdebølgefeminisme’. Her er nogle af de kvindelige deltagere til forpremiere på årets udgave af realityshowet.

Janus Nielsen

13. april 2018

»Der er en lille elite, der styrer Danmark, og de er næsten alle sammen mænd«

Her skulle man måske tro, at jeg havde været en tur i Dagbladet Informations arkiv og fundet en artikel fra en hvilken som helst 8. marts. Men nej-nikke-nej. Jeg så bare Paradise Hotel i onsdags. Det tilsyneladende evige realitykoncept, hvor en gruppe unge mennesker tjekker ind på et hotel i Mexico, hvor de famler rundt og er unge mennesker, indtil én af dem vinder 100.000 kroner, og de andre bliver gæstebartendere. Og ordene tilhører én af deltagerne, den 19-årige Fie, der holdt en brandtale om ligestilling.

Dette års deltagere i Paradise Hotel var nemlig nået til den mest populære tradition: Miss Paradise. En skønheds- og popularitetskonkurrence, hvor hotellets kvinder kappes om mændenes gunst. I 13 sæsoner har det gået ud på at få taget det frækkeste foto – og at udstille de unge kvinders manglende paratviden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • ingemaje lange
Katrine Damm, David Zennaro og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jonathan Larsen

Det ændrer ikke ved, at det er møgdårligt tv, men fint hvis det kan “vække” nogle unge kvinder. Det kan være, de bliver så stærke og uafhængige, at de slukker for tossekassen ;). Nå hvad fanden, jeg er ikke en skid bedre, for jeg elsker Marvel og starwars og det er også popcorns-tv :).
God fredag aften, Rougue One: A Star Wars Story kalder til mig :).
Ps. Helten er en kvinde ;)

"Det handler om, at kvinder må have præcis den krop, de vil, og bruge den helt efter forgodtbefindende. Og så om, at mænd ikke skal have flere penge end kvinder. For penge er fede."
citat fra artiklen.

Det her er aldeles ikke feminisme! For femisme handler jo bl.a. om at ændre de bagvedliggende magt-strukturer, så mænd og kvinder får flere, og lige muligheder. Og så handler det om at kvinder og mænd er ligeværdige partnere :) også.

Pernille Faxe

I mellemtiden er der så nogle kvinder der gerne vil bestemme over egen krop og have mere lige fordeling af økonomisk kapital . Det kan vel klemmes ind i de fleste feminismer

Pernille Faxe

Skægt at læse artiklen - jeg ser ikke så meget tv men lagde mærke til X-faktor kørte 8 marts tema. Det er udfordrende at se pop-versioner af feminisme , altså udfordrende fordi de ikke passer en-til-en i diverse teoretiske feminismer og det er fristende at diskutere med tv’et men måske alligevel mere nyttigt at lytte :-)

Lars Steffensen

@Anna von Sperling

"Det handler om, at kvinder må have præcis den krop, de vil, og bruge den helt efter forgodtbefindende."

Det er ikke sikkert at den væsentlige begrænsning for dette er kulturel. I en esktremt frigjort kultur handler det måske bare mere om ballacen mellem kortsigtede muligheder vs. langsigtede konsekvenser. Det er noget der tyder på at spændinger mellem erfaringer fra kortvarige forhold og ideén om en bæredygtig familiesituation kan være ødelæggende for kvinder.

Se f.eks. :
https://impulskontrol.dk/promiskuoes-seksuel-adfaerd-og-misbrug/