Læsetid: 2 min.

Storsælgende forfatter: Fødekæden er gået i stykker

Forfatteren Josefine Ottesen mener ikke, at forlagene har nok forståelse for de unge forfattere i dag
Forfatteren Josefine Ottesen mener ikke, at forlagene har nok forståelse for de unge forfattere i dag

Ditte Valente

12. april 2018

»Jeg lever i dag helt af at skrive. Det har jeg gjort i 20 år. Min økonomi er bygget op omkring salg, bibliotekspenge og foredrag. Det er klart bibliotekspengene, der fylder allermest. Jeg vidste, at hvis jeg skulle leve af at skrive, så skulle volumen af bibliotekspenge op. Jeg kunne ikke gøre det før, der i hvert fald kom 100.000 ind om året i bibliotekspenge. Derfor var legater virkelig vigtige i de første år.«

»Jeg har en lidt atypisk historie, fordi jeg i mange år levede af at lave teater. Jeg begyndte at skrive i 1983, men der gik femten år, før jeg levede udelukkende af at skrive. Det var omkring 1998. Indtil da var det en rigtig kludetæppeøkonomi af undervisning, teater og bøger.«

»Der er sket en kolossal forringelse af salg af bøger. Det er der mange årsager til, men noget har at gøre med de lektørudtalelser, man får fra bibliotekerne (der vurderer, om et værk er værd at hjemtage, red.). Før fik man tre forskellige. Så gjorde det ikke så meget, at én var dårlig. I dag får man kun en, og hvis den er dårlig, så sælger man hverken til kommunebibliotekerne eller folkeskolebibliotekerne.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer