Baggrund
Læsetid: 2 min.

Test dig selv: Hvor meget ved du om Ruslands storslåede kulturhistorie?

I over en måned har vi leveret vores bud på en kanon over russisk videnskab og kultur. Nu er det tid til eksamen

Ritzau Scanpix

Kultur
18. april 2018

Tolstoj, var det ham, der instruerede Panserkrydseren Potemkin? Og hvem skrev egentlig musikken til Svanesøen?

I over en måned har vi leveret vores bud på en kanon over Ruslands storslåede kulturhistorie med portrætter af billedkunstnere, skakspillere, videnskabsfolk, forfattere, poeter, filmskabere – og de udødelige, klassiske komponister.

Vi har kaldt vores kanon for ’Det skønne Rusland’ for at markere et skel mellem dengang og nu, mellem kulturens udtryk og de storpolitiske dramaer, og for at minde om, at Rusland er andet og mere end Putin i bar overkrop, melodigrandprix-deltagere og statsdopede OL-atleter. 

Ligesom serien Deutschstunde, hvor vi præsenterede den tyske højkultur, skal ’Det skønne Rusland’ naturligvis afsluttes med en eksamen. Så test dig selv: Har du styr på videnskaben og finkulturen i moder Rusland?

Serie

Det skønne Rusland

Information tilbyder i den kommende tid den definitive indføring i russisk kultur. Vi præsenterer hver uge de vigtigste komponister, filminstruktører, digtere, romanforfattere, videnskabsfolk, skakspillere og scenekunstnere fra landets rige historie og med et kig på i dag.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her