Læsetid: 4 min.

1968: »Pludselig stod der en sort mand ved et trafiklys og blæste på sin jazztrompet. Så tænkte man: Okay – Don er tilbage«

I anledningen af 50-året for 1968 husker en række kunstnere og kulturpersonligheder, som selv var der, tilbage på personer, kunstværker og begivenheder, som gjorde indtryk på dem dengang. Kunstner og grafiker Pernille Kløvedal Helweg husker jazzmusikkens dybe bas og fællesskabet i huset på Strandvejen 83 A, hvor kælderen var varmestue for internationale musikere
»Døren fra kælderen ledte ud til et fælleskøkken med et stort bord og gammeldags køkkenlåger malet i forskellige farver. Hippiefarver. Vi sad i det køkken og havde nogle heftige diskussioner, som pludselig blev afbrudt af en sort smilende mand, der kom ind og blæste i sin trompet«

»Døren fra kælderen ledte ud til et fælleskøkken med et stort bord og gammeldags køkkenlåger malet i forskellige farver. Hippiefarver. Vi sad i det køkken og havde nogle heftige diskussioner, som pludselig blev afbrudt af en sort smilende mand, der kom ind og blæste i sin trompet«

Morten Hvaal

15. juni 2018

»Da-dum-dum-da-da

Da-dum-dum-da-da

Da-dum-dum-da-da

Da-da-da-da-da

Da-da-da-da-da-da-da-da-da-da...«

Pernille Kløvedal Helweg mister koncentrationen og begynder at grine.

»I foråret 1968 var jeg meget betaget af særligt ét nummer med Charles Mingus. Han var generelt inspirereret af klassisk musik og ikke mindst Stravinskij, som man kan høre i nummeret ’The black Saint and the Sinner Lady’.«

»Det var musik med en bas, der billedligt manede frem, hvordan jorden blev til den verden, vi lever på. Planterne skyder op, der kommer træer, og der kommer mennesker. Verdens tilblivelse. Den var jeg dybt betaget af. Den gik lige ind i solar plexus.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Jørn Andersen
  • Oluf Husted
Ejvind Larsen, Jørn Andersen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer