Læsetid: 7 min.

En antimonarkist anmelder: Seks hjerter til kronprins Frederik (ud af ni)

Hvordan håndterer kronprinsen sin tilværelses indbagte absurditet? Ikke så dårligt som avisens antimonarkist Christoffer Zieler kunne håbe, viser en anmeldelse af manden og hans virke, udseende, musiksmag, håndtering af aristokratisk urimelighed og andre relevante faktorer
Hvordan håndterer kronprinsen sin tilværelses indbagte absurditet? Ikke så dårligt som avisens antimonarkist Christoffer Zieler kunne håbe, viser en anmeldelse af manden og hans virke, udseende, musiksmag, håndtering af aristokratisk urimelighed og andre relevante faktorer

Mikkel Lock Svendborg

26. maj 2018

Da jeg var yngre, og der fandtes mange flere netcaféer end i dag, spillede jeg nogle gange computerspillet Age of Empires i et dårligt udluftet lokale på Rolighedsvej på Frederiksberg. I Age of Empires skulle man udvinde sparsomme naturressourcer og forvandle dem til antikkens soldater og trækrigsmaskiner og besejre sine medspillere, før de fik held til det samme.

I min vennegruppe var jeg kongen af Age of Empires. Men en dag blev jeg udfordret til et spil af en lille indvandrerdreng, som gjorde kort proces med min hær såvel som min velafprøvede taktik.

Ungen viste mig også nogle snydekoder. En af dem fremkaldte en blank sort nutidig sportsvogn, der var usårlig og uendelig stærk og bare ræsede hen over spillets landskab. Den anakronistiske bil ødelagde det hele, den var helt åndssvag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • ingemaje lange
Katrine Damm og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Mette Jørgensen

Tak fra en ikke royalist for den humoristiske artikel.
Når det nu skal være, så er Frederik den helt rigtige.

jens christian jacobsen

Typisk dansk (mediedækning): En 'helt almindelig' jævn og ligetil fyr - og straks er vi allesammen royalister.
Leve republikken!

Hanne Ribens, Henriette Bøhne, Erik Jakobsen, Christel Gruner-Olesen, Kjeld Jensen, Mogens Holme, Søren Bro, Nike Forsander Lorentsen, Jakob Venning og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

kongehuset bør privatiseres ved afslutning af gamle gules regimente.

Randi Christiansen, Tino Rozzo og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Godt være han er både sej og folkelig, men hvilken indsats gør han for at udbedre social uretfærdighed?

Verner Nielsen, Søren Bro og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Vedr hentydning til den franske revolution.. Kunne man måske foreslå at der blev sagt "af med titlen (" behold bare hovedet) ".... Så kunne det, måske være det samme, og danerne kunne endeligt være borgere i noget der minder om et rent demokrati, selv med den nuværende demokratiske model. Hvor vi stemmer på nogen som siger noget vi er enige i, men så gør noget andet når de vedtager forskellig lovforslag fordi det er lavet lukumsaftaler om det ene og det andet.

Så kunne vi nøjes med den del, som i det mindste stadig forsøger at holde fast i at vi som borgere har en indflydelse, at vi er lige for loven og at vi har adgang til de samme muligheder.

odd bjertnes

Sygeplejeruniformer ojk og bikinier ved stranden ... men Jeg ved ikke helt hvor royal Kronprinsessen er i løbeundertøj og kasket med sveden springende :_D

Randi Christiansen

En konge skal ydmygt være forbillede for folket. Både margrethe, frederik og mary løfter på mange måder den opgave meget fint - bortset fra de tre bundlinjer : den økonomiske, sociale og økologiske. De lever et upassende luksusliv ifht den store udfordring, som menneskeheden befinder sig i.

Randi Christiansen

Hvorfor rækker frede tunge efter marys tale? Ved godt det skulle signalere 'pyha' - men alligevel, ikke så elegant. Og da snobberne til gårsdagens store arrangement i arenaen hyldede mary, deltog han ikke i hyldesten. Det havde ellers været passende. Lider han af mindreværdskompleks ifht sin perfekte hustru? Men ellers frede, så er du god nok.

Randi Christiansen

Er just blevet fortalt, at prins henrik har sagt, at der er flere pligter end privilegier. Ok, jeg ville ikke bytte - og måske har frederik kun modvilligt påtaget sig opgaven?

Men hvorfor skal vi overhovedet have dette kongehus. Af symbolske årsager? Som forbilleder for folket? Som samlende faktor? Hvorfor?

Eva Schwanenflügel

Randi

Fordi det er ligesom Matador, en selvfolkelig forståelse mange har et eller andet forhold til..
Når kronprinsesse Mary taler til kronprinsen er det DANMARK.
Det er et yndigt land.
Hvis det nedbrud skulle ske i forholdet til Kongehuset som nogle gerne ser, ville vi få et fattigt lille splat-land som ingen gad besøge.
Hvem gad besøge præsident Jensen?

Det er muligt at vi ville have venezuelanske tilstande, men nej tak :-)

Randi Christiansen

Tak eva, men jeg ved nu ikke rigtig - selvom jeg bestemt har en svaghed for det danske kongehus,

Bent Gregersen

En fødselsdagsfest for en familie med nedarvet fornemhed er den naturlig anledning til at stabiliserer denne institution, hvis eksistens stammer fra dens første demokratiske forfatning og reflekterer de daværende magtforhold.
Trådens indlæg tjener samme formål. Nærværende ingen undtagelse.
Det var en succes.
Tusind tak for belæringen.