Læsetid: 5 min.

Bag ethvert færdigt radioafsnit ligger et vognlæs af døde ideer

I serien ’De næsten færdige’ har Lone Nikolajsen mødt radioproducenten Susanna Sommer i færd med at klippe mere end 60 timers optagelser ned til en serie om Højskolesangbogen på syv afsnit til P2. Sådan en opgave er forbundet med en vis portion ulyst, men med erfaringen har hun lært, at den ikke er noget at være bange for
»Nu vil det vise sig, om alt det, vi har sat i scene i første afsnit, kan holde syv afsnit igennem,« siger radioproducent Sanna Sommer om radioserien ’Sangenes Blå Bog’, som hun er i gang med at producere.

»Nu vil det vise sig, om alt det, vi har sat i scene i første afsnit, kan holde syv afsnit igennem,« siger radioproducent Sanna Sommer om radioserien ’Sangenes Blå Bog’, som hun er i gang med at producere.

Peter Nygaard Christensen

22. maj 2018

Radioproducenten Susanna Sommer elsker tydeligvis det, hun laver. Hun gider mildest talt godt at bruge sin tid på at fange situationer og øjeblikke med mikrofonerne, at komponere lyde, stemmer og musik sammen til radioprogrammer, der både er sanselige, uforudsigelige og til at forstå. Men det forhindrer hende ikke i at jamre, når slutspurten sætter ind, og den åbne indsamlingsfase afløses af den benhårde klippefase. Alle de fravalg, man må tage, gør ondt, forklarer hun. 

Intet er konkret, alt er muligt

Når Susanna Sommer laver radioserier som Sangenes Blå Bog, er der fire faser i arbejdsprocessen. Først en konceptfase, hvor hun beslutter sig for, hvilken ramme hun skal udfylde og være kreativ inden for. Her gælder det om at lave et snit, hvor man både fortæller den store historie og dykker ned i de temaer, man synes er interessante.

Denne gang kom følelsen af tandhjul, der går i hak, da hun fandt på at lave nedslag i de syv markante udgaver af højskolesangbogen, der hver knytter an til et tema, der udfoldes på tværs af historien, såsom melodier eller nationalidentitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • David Zennaro
  • Katrine Damm
Oluf Husted, David Zennaro og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Fantastisk. Jeg der aldrig hører radio fik virkelig lyst til at høre hendes program.