Læsetid: 5 min.

Filmfestivalen i Cannes sender et SOS til resten af verden

Både jury og filmfestival havde noget på hjerte, da Guldpalmen og de øvrige priser lørdag aften blev uddelt i Cannes
Filmen ’Shoplifters’ af den japanske instruktør Hirokazu Kore-eda vinder Guldpalmen ved dette års filmfestival i Cannes

Filmen ’Shoplifters’ af den japanske instruktør Hirokazu Kore-eda vinder Guldpalmen ved dette års filmfestival i Cannes

Ritzau Scanpix

19. maj 2018

CANNES – »I send an SOS to the world,« sang Sting fra toppen af den røde løber med alle årets Cannes-vindere stående, nogle af dem dansende, bag sig. Og den britiske musikers gamle Police-hit, Message in a Bottle, virkede som den helt rigtige måde at slutte årets filmfestival af på. Festivalen har været en temmelig politisk ladet affære, og juryen, med Cate Blanchett i spidsen, valgte at give de tre største priser til tre dybt humanistiske film, der virkelig vil os noget. Som Blanchett sagde fra scenen til at begynde med: »Vi har set mange stærke historier, som har givet de usynlige, de udstødte, de fremmedgjorte stemme.«

Alle tre er fortjente prismodtagere, der beskæftiger sig med den verden, vi alle lever i, og som nogle helt igennem uretfærdigt må kæmpe indædt for at overleve i. Oven i købet er det tre brillante filmværker, der demonstrerer den del af filmkunstens kraft, som ikke kun har med udfordrende billedsprog eller originale fortælleformer at gøre, men i lige så høj grad handler om engagement og hjerte og om at ville anfægte og skubbe til publikum, både menneskeligt, intellektuelt og følelsesmæssigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Jørn Andersen
ingemaje lange og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu